Takto si správne vyberiete farbu sedačky do vašej útulnej obývačky

Útulnú obývačku, ktorá dýcha teplom domova, si len ťažko vieme predstaviť bez poriadnej sedačky. Možno už máte vybraný typ sedačky, ktorý vám vyhovuje, no stále váhate pri výbere farby. Ktoré odtiene by najlepšie zapadli do vašej farebnej palety? Ako vybrať farbu sedačky tak, aby sa vám neopozerala a aby ste neskôr neľutovali svoje rozhodnutie? Prinášame vám niekoľko tipov, ktoré vám zjednodušia rozhodovanie.

Jesenné farby rozžiaria a zohrejú vašu obývačku

Teplé farebné odtiene, ktoré si môžeme najlepšie predstaviť ako farby jesene, sú ako stvorené do obývačky. Výrazná farebná sedačka vo farbách ako čokoládovohnedá, gaštanová, oranžová, žltooranžová, teplá žltá, vínovočervená bordová a teplá tmavozelená vám pomôže vniesť to vašej obývačky teplo a pohodu slnečných jesenných dní. Odtiene hnedej evokujú stabilitu a „uzemnenosť“, ktorú má človeku poskytovať domov, zatiaľ čo príjemné odtiene žltej, oranžovej, červenej tehlovej či zelenej farby pridajú do priestoru hravosť a dodatočné teplo.

2

Decentná sivá vnesie do vášho interiéru pokoj a pohodu

Sivá farba nie je ani zďaleka nudná – naopak, ak ju dobre skombinujete s inými farbami, príjemne vás prekvapí. Sedacia súprava v kombinácii sivej a čiernej farby výborne vynikne v svetlej miestnosti s doplnkami v tlmených farbách. Dôstojná sivá doňho vnesie pohodovú atmosféru kamienkovej pláže, kde sa v lete tak dobre oddychuje. Sivá čalúnená sedačka môže byť kombinovaná tón v tóne so sivými doplnkami alebo doplnená mäkkými vankúšmi, dekami, kobercami a inými doplnkami v zemitých či jemných pastelových farbách.

3

Univerzálna biela sedačka sa ľahko kombinuje

Ak sa ešte stále neviete rozhodnúť, aká farba sedačky by bola pre vás najvhodnejšia, môžete si zjednodušiť výber farbou, ktorou nič nepokazíte – bielu totiž ľahko zladíte so všetkým. Biela sedačka s čalúnením z ekokože má veľkú výhodu – vďaka svojej farbe opticky rozšíri menšiu obývačku a naviac je jednoduchá na údržbu (podobne ako pravá koža), stačí vám utierka z mikrovlákna a voda. Oceníte to najmä v prípade, že chováte domáce zvieratká. Ďalšou výhodou je, že pri bielej sedačke sa môžete skutočne vyblázniť s výberom doplnkov na zútulnenie obývačky – čistá biela, krémová, slonovinová či smotanová farba znesie dekoračné vankúše s etno vzormi, výrazné farebné koberce, výrazný dizajnový konferenčný stolík aj vzorované tapety na stene.

4

Tmavá sedačka dodá vášmu priestoru hĺbku a štýl

Uvažovali ste niekedy tam tmavošedou, antracitovou alebo uhľovočiernou sedačkou? Ak vám nie je vzdialený rustikálny, bohémsky, retro či etno štýl, odporúčame vám zvážiť aj túto netradičnú možnosť. Tmavé sedačky vyniknú ako zútulňujúci prvok predovšetkým v miestnostiach so stenami výrazných teplých farieb a so vzorovanými stenami (špeciálny náter, tapety). Do interiérov s nábytkom z tmavého dreva skvele zapadne nadčasová rohová sedacia súprava alebo sedačka typu chesterfield z čiernej ekokože. Netradičná kožená čierna pohovka s podnožkou dodá vašej obývačke punc luxusu.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o sedačkách, ktoré máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.