Pripravujeme sviatočnú jedáleň: toto by v nej nemalo chýbať

Krásne vyzdobená sviatočná jedáleň patrí k Vianociam v kruhu blízkych rovnako ako vianočný stromček, medovníčky a koledy. Kuchyňa a jedáleň spolu s obývačkou sú miestnosti, v ktorých to počas vianočných sviatkov najviac žije. Poradíme vám ako môžete nachystať vašu jedáleň na toto radostné obdobie tak, aby v nej nič nechýbalo.


Slávnostne prestretý stôl

Vo vašej jedálni či kuchyni spojenej s obývačkou nesmie chýbať starostlivo prestretý jedálenský stôl, pri ktorom sa zíde rodina pri dobrom jedle. Vyzdobte váš jedálenský set originálnymi dekoráciami, vďaka ktorým ľahko vytvoríte slávnostnú atmosféru. Vianočné ikebany, sviečky alebo vkusne naaranžované čečinové vetvičky môžu byť skvelou ozdobou pre váš vianočný stôl.

2

Stoličky v sviatočnom šate

Pri zdobení stola nezabudnite ani na ďalšiu dôležitú súčasť jedálenského posedenia – na jedálenské stoličky, ktoré spolu so stolom tvoria neodmysliteľný celok. Vaše drevené alebo kovové stoličky môžete vylepšiť napríklad s pomocou špeciálnych sviatočných podsedákov vo vianočných farbách alebo s vianočnými motívmi. Stoličky môžete tiež vyzdobiť farebnými stuhami, ktoré farebne ladia s ďalšími dekoráciami vo vašom interiéri.

3

Miesto pre všetkých hostí

Ako usadiť k jedálenskému stolu väčší počet ľudí? Dobrou investíciou je lavica na sedenie, ktorá je vhodná na usadenie väčšieho počtu osôb pri stole v jedálni alebo v kuchyni. Praktickým riešením, po ktorom môžete siahnuť vždy, keď budete plánovať oslavu, sú sklápacie stoličky, ktoré v zloženom stave zaberú len málo miesta a vďaka otvoru v operadle ich môžete zavesiť na háky namontované na stene. Priestorovo ešte menej náročnou alternatívou sú praktické skladacie taburety bez operadla, ktoré sa ľahko prenášajú aj skladujú.

4

Obrus na špeciálne príležitosti

K vianočnému stolovaniu patrí aj sviatočné prestieranie, ktoré sa používa iba v tomto období a celý rok čaká na túto a špeciálnu príležitosť. Pôvabný vianočný obrus bude skvelým podkladom pre sviatočný porcelán, na ktorom budete servírovať vaše vianočné dobroty. Pridajte k nemu farebne zladené jednofarebné papierové alebo látkové servítky a vychutnajte si čarovnú atmosféru Vianoc pri dobrom jedle a v dobrej spoločnosti.

5

Servírovací vozík pre maximálne pohodlie

Ak vaša kuchyňa priamo nesusedí s jedálňou, je dosť pravdepodobné, že sa pri servírovaní slávnostného menu veľa nachodíte. Zjednodušte si prenos jedla a nápojov na trase kuchyňa-jedáleň s pomocou praktického servírovacieho vozíka alebo príručného stolíka s kolieskami, ktorý môžete bez námahy presúvať v priestore. Servírovacie vozíky môžu byť aj šikovným doplnkovým stolíkom do obývačky, v ktorej sa všetko občerstvenie pre návštevy nezmestí na dosku konferenčného stolíka.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku a doplnkoch, ktoré máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.