Praktické úložné riešenia, ktoré vylepšia každý obytný priestor

Každá domácnosť potrebuje efektívne a ergonomické úložné riešenia, ktoré zjednodušujú a spríjemňujú každodenný život. Najväčší úložný priestor poskytujú samostatné šatníky a špajzy, vstavané skrine v predsieni alebo spálni, skrinky v kuchyni a obývacia stena so skrinkami a poličkami v obývačke. Okrem týchto praktických veľkých úložných priestorov však môžete váš domov vylepšiť aj doplnkovými úložnými riešeniami, ktoré vám umožnia sofistikovane uskladniť množstvo vecí aj v malom byte.


Sedací nábytok s úložným priestorom

Veľká klasická alebo rohová sedačka aj menšia pohovka či váľanda môže zlepšiť vaše úložné možnosti, ak je vybavená praktickým úložným priestorom. Tento nenápadný typ úložného priestoru je ideálny na deky, periny a posteľnú bielizeň, ale aj na sezónne odevy alebo obuv. Menší úložný priestor však dokáže vytvoriť aj rozkladacie kreslo, ktoré najviac v prípade potreby poslúži aj ako doplnkové lôžko. Aj malý taburet dokáže v obývačke alebo inej miestnosti vyčarovať praktickú skrýšu pre nevyhnutné drobnosti.

2

Vertikálne využitie priestoru

Malé miestnosti si vyžadujú šikovné riešenia, ktoré využijú aj hluché rohy či iné medzery medzi nábytkom, ktoré sú na prvý pohľad nevyužiteľné. Do rohov sú vhodné najmä vysoké rohové alebo viacúčelové regály či klasické úzke regály. Elegantná úzka komoda so zásuvkami je pohodlné riešenie na uskladnenie predmetov, ktoré nechcete mať na očiach. Ak chcete naplno využiť vertikálny potenciál vašej izby, pridajte niekoľko nástenných políc, ktoré poslúžia ako prvotriedna vitrína alebo knižnica či polička na vaše izbové rastliny.

3

Úložný nábytok s kolieskami

Nábytok s kolieskami oceníte najmä v multifunkčných priestoroch s viacerými zónami, ktoré potrebujete rozumne prepojiť. Príručný stolík s kolieskami môže podľa potreby slúžiť na servírovanie jedla, ako konferenčný stolík, odkladací stolík či podstavec pod izbovú rastlinu. Kontajner pod písací stôl, ktorý je vybavený kolieskami, môže plniť podobnú funkciu – poslúži ako malá komoda, ale aj ako odkladací stolík či nočný stolík k posteli.

4

Lavice a lavičky (nielen) na sedenie

Praktické lavice využijete na sedenie v kuchyni, jedálni, na balkóne aj na terase. Lavičky sú tiež ideálnym nábytkom do predsiene, ktorý oceníte počas každodenného prezúvania. Výborným riešením sú lavice s pridanou hodnotou, ktorou je úložný priestor. Drevená lavica s prútenými košíkmi je ako stvorená do kuchyne aj do predsiene, kde vytvorí miesto na sedenie a zároveň nahradí malú komodu. Čalúnená lavica s rafinovaným úložným priestorom môže plniť funkciu truhlice a bude sa skvele vynímať vo vašej spálni, obývačke alebo hosťovskej izbe.

5

Paraván a regál v jednom

Obľúbeným úložným riešením, ktoré využijete najmä vo väčších miestnostiach, sú regály s otvorenými policami, ktoré rozdelia izbu na viaceré zóny. Pre tento účel je ideálny regál v tvare pyramídy či regál s farebnými dvierkami, ktorý môžete naplniť knihami, rastlinami a dekoráciami. Na oddelenie jednotlivých zón dobre poslúži aj nízky multifunkčný regál, ktorý s ľahkosťou prispôsobíte vášmu priestoru.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.