Predsieň v znamení feng šuej – takto privítate energiu vo vašom domove

Feng šuej vníma predsieň ako miesto, kde do domu alebo bytu vstupuje energia. Predsieň túto energiu prijíma a distribuuje ju ďalej do priestoru. Je preto dôležité, aby v predsieni panoval poriadok a príjemná atmosféra.


Na prvom dojme záleží – uvítacie predmety na komode

Hneď ako vstúpite do predsiene, malo by vás privítať niečo pekné. Umiestnite na komodu alebo príručný stolík pri dverách vázu s kvetmi alebo inú dekoráciu, ktorá robí radosť celej rodine. Môžete si tiež „označiť svoje teritórium“ zarámovanou fotografiou, na ktorej sú všetci členovia vašej domácnosti. Ak je vo vstupnej hale málo svetla, umiestnite do najtmavšieho rohu vašej predsiene malú lampu.

2

Úhľadne upratané topánky

Topánky sú veľkým zdrojom neporiadku a chaotickej energie v predsieni – ak nie sú starostlivo upratané. Kvalitný uzavretý botník vám pomôže udržať poriadok aj v tej najužšej chodbičke. Vyklápací botník pripomínajúci komodu alebo praktický botník s odkladacím priestorom na kľúče a ďalšie drobnosti či vysoký botník so zrkadlom sú vhodným riešením do malej predsiene. Ak radi prijímate hostí, nezabudnite v botníku vyčleniť miesto aj na topánky pre návštevy.

Tip: Botníky bývajú súčasťou sektorového nábytku do predsiene – zjednodušte si výber nábytku výberom zo zladených kompletov.

3

Úložný systém, vďaka ktorému môže energia voľne prúdiť

Nábytok do predsiene by mal poskytovať dosť miesta pre vaše zvršky, topánky, ale aj dáždniky, kľúče, vôdzky pre psa a pod. Tieto predmety by nemali stáť v ceste energii, ktorá vchádza do vášho príbytku. Nástenné vešiaky a stojace vešiaky na bundy a kabáty by nemali príliš vytŕčať do priestoru, ani by nemali byť preplnené zvrškami. Vetrovky, kabáty a pršiplášte, ktoré práve nepotrebujete vysušiť, radšej odložte do predsieňovej šatníkovej skrine. Na dočasné umiestnenie odevov a doplnkov ako sú klobúky, čiapky a šály je vhodný vešiak typu nemý sluha so stoličkou, ktorý vám naviac zjednoduší obúvanie a vyzúvanie.

4

Zrkadlá a praktické dekorácie na „prebudenie“ tmavej predsiene

Vo feng šuej je zrkadlo obľúbeným prvkom, ktorý oživuje priestor a znásobuje to, čo odráža. Je vhodné umiestniť zrkadlo s osvetlením alebo veľké nástenné zrkadlo do tmavej chodby, a to ideálne na stenu, ktorú vidíte ako prvú, keď zvonku otvoríte vchodové dvere. Zrkadlá by sa nemali umiestňovať priamo oproti vchodovým dverám – mohli by totiž odraziť naspäť pozitívnu energiu, ktorá vstupuje do vášho domova. Malú a tmavú predsieň, v ktorej hrozí stagnácia energie, dokáže osviežiť aj zaujímavé osvetlenie vo forme sviečok alebo svetelnej reťaze či zvonkohra s príjemným zvukom, visiaca nad vchodovými dverami.

Ak je vo vašom domove situácia opačná a predsieň je veľmi priestranná a pôsobí neútulne a chladne (k čomu môže prispievať napríklad i kamenná dlažba), môžete v nej spomaliť tok energie s pomocou kobercov a izbových rastlín v kvetináčoch.

5

Pohodlie a dobrý pocit

Ak túžite po tom, aby váš domov prekypoval príjemnou energiou, zamerajte sa na pocity, ktoré vo vás vyvoláva vaša predsieň keď do nej vchádzate a keď ju opúšťate. Cítite sa vo vašej predsieni vítaní? Máte si kam sadnúť, keď si večer, po dlhom dni, vyzúvate topánky? Aj v malej predsieni sa nájde miesto pre praktický taburet s úložným priestorom, vo väčšej i na čalúnenú lavicu. Príjemný pocit, že ste konečne doma, umocnia vaše obľúbené obrazy na stenách, prípadne nástenka s kresbičkami vašich detí. Jednofarebný alebo vzorovaný koberec zmierni prípadný chlad, ktorý stúpa od podlahy. Dôležitým faktorom je i aróma, ktorú cítite vo vašej predsieni – využite bytové parfumy či prírodné esenciálne oleje a kvalitný difuzér.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do predsiene, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.