Kuchyňa s ležérnym nádychom Provensálska: toto v nej nesmie chýbať


Rozpálené letné Provensálsko, ktoré vonia levanduľou a dýcha nedbalou eleganciou a ležérnou pohodou – jeho nezameniteľnú atmosféru si môžete doma vychutnať aj vy. V kuchyni zariadenej v atraktívnom provensálskom štýle sa vám bude veľmi príjemne variť aj stolovať. Zariaďte si ju v typických farbách Provensálska, ktoré sú charakteristické aj pre obľúbený stredomorský štýl. Pozrime sa bližšie na to, čo vo vašej provensálskej kuchyni a jedálni nesmie chýbať.


Romantický nábytok bielej farby

Biela farba, ktorá evokuje čistotu a idylicky pôsobiace domčeky na francúzskom vidieku, je ako stvorená do kuchyne. Vidiecky a romanticky pôsobiaca biela kuchyňa krásne vynikne s drevenou pracovnou doskou. Krémová či biela kuchynská linka bude výborne ladiť s doplnkami vo farbe typickej provensálskej bylinky – voňavej a štíhlej levandule.

Fialové a modré, prípadne žlté doplnky môžu byť obohatené o kvetinové motívy alebo o pásiky, evokujúce leto a dovolenku. Drobné pásiky alebo kvietky na závesoch, záclonách a kuchynských utierkach, ale aj na kvetináčoch či bielych tanieroch, dodajú vašej kuchyni skutočný provensálsky šmrnc. Tento typ kuchyne znesie aj otvorené poličky, na ktorých môžu stáť hrnce, koreničky a kvetináče s bylinkami. Kuchynská linka, v ktorej sú namiesto horných skriniek len otvorené police, vizuálne odľahčí vašu kuchyňu a jednotlivé kuchynské pomôcky budete mať vždy poruke.

Tip: Spestrite si vašu jedáleň elegantnou drevenou komodou so sklenými dvierkami, do ktorej môžete schovať váš obľúbený porcelán.

2

Nábytok z masívneho dreva

Nábytok v provensálskom štýle je zvyčajne vyrobený z kvalitných prírodných materiálov, a predovšetkým z masívneho dreva, ktoré dopĺňa sklo a kov. Drevená sedacia súprava s jedálenským stolom a pôvabnými stoličkami v bielej farbe dýcha teplom slnečných dní, ktoré si môžete s celou rodinou užívať aj počas chladnejších mesiacov roka. Do menšej kuchyne alebo jedálne je vhodná jedálenská súprava s okrúhlym stolom. Úložný priestor v kuchyni vám pomôže navýšiť pôvabná lavica so zásuvkami, ktorá je vhodná aj na sedenie, alebo praktický malý regál s bielymi prútenými košíkmi, v ktorých môžete skladovať zeleninu alebo trvanlivé potraviny.

3

Pôvabné doplnky, ktoré stelesňujú francúzsku eleganciu

Každodenné predmety môžu byť nielen funkčné, ale aj krásne a oku lahodiace – platí to aj pre všetko, čo nájdeme v kuchyni, od vidličiek, cez úchyty na dverách kuchynskej linky, po svietidlá a malé, elegantné koberce. Vytvorte si v kuchyni oázu plnú krásnych predmetov, ktoré budú povznášať celú vašu rodinu. Môže to byť napríklad pôvabná keramická alebo porcelánová váza plná čerstvých lúčnych kvetov, umiestnená na kuchynskej poličke či na malom stolíku z masívneho dreva. Radosť vám môže robiť aj vyrezávaný taburet s pásikavým poťahom či pôvabná polička na zavesenie kvetovanej zástery, ktorá vie spríjemniť každodenné varenie.

4

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku v provensálskom štýle, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.