6 dizajnových doplnkov, ktoré rozžiaria vašu neutrálnu obývačku

Obývačka v neutrálnych farbách tvorí vynikajúci základ a „nepopísané plátno“ pre vašu kreativitu. Obývacia stena bielej, čiernej, sivej alebo hnedej farby, v kombinácii so sedačkou a stolíkom v neutrálnych farbách, zvyčajne vytvára harmonický celok bez rušivých prvkov. Nedostatok žiarivých farieb však môže pôsobiť trochu mdlo a nudne – práve tu si však viete hravo pomôcť nápaditými dizajnovými doplnkami. Pozrime sa bližšie na niektoré z nich.


1. Koberec, ktorý zútulní obývačku a upúta pohľad

Nápadité koberce zaručene spestria vašu obývačku a dodajú jej útulný, domácky look. Koberec s výrazným geometrickým vzorom, napríklad pastelový koberec s trojuholníkmi či koberec s farebnými štvorcami, je ako stvorený na osvieženie k neutrálne sfarbenej sedačke a konferenčnému stolíku. Príjemným spestrením je i farebná umelá kožušina pri kresle vo vašom čitateľskom kútiku.

2

2. Dizajnové svietidlo na vylepšenie atmosféry

Za atmosféru vo vašej obývačke je do veľkej miery zodpovedné správne osvetlenie. Doprajte si preto kvalitné dizajnové svietidlá, ktoré svojou farbou a tvarom rozžiaria tmavé kúty vašej obývačky – napríklad elegantnú stojacu lampu s tienidlom, originálnu keramickú lampu zaujímavého tvaru či trochu výstrednú malú lampu výraznej farby.

3

3. Zrkadlá vnesú do obývačky viac svetla

Správne zvolené zrkadlo dokáže vašu obývačku nielen prežiariť (vďaka odrazenému svetlu z okien a svietidiel), ale ju aj opticky zväčšiť. Zrkadlo v drevenom ráme zavesené na stene či voľne stojace zrkadlo vnesú do vašej obývačky osviežujúcu energiu.

4

4. Nástenné police poskytnú priestor pre dekorácie

Radi si spestrujete obývačku umeleckými predmetmi, suvenírmi z ciest, rôznymi obrázkami či zarámovanými fotografiami? Nástenné police by vo vašej obývačke rozhodne nemali chýbať. Minimalistické police nenápadnej farby či originálne dizajnové police môžete umiestniť na stenu nad gauč či nad televízor.

5

5. Malý stolík = efekt(ív)ný pomocník

Príručné a konferenčné stolíky jednoducho patria do obývačky. Výrazný dizajnový stolík môže byť ozdobou miestnosti a zároveň plniť svoju praktickú funkciu. Ľahko prenosný stolík poslúži na servírovanie nápojov, na odkladanie predmetov aj na vystavovanie dekorácií. Set príručných stolíkov je šikovným a elegantným doplnkom k sedacej súprave.

6

6. Taburet ako doplnkové sedenie

Zaujímavý dizajnový taburet oceníte počas všedných dní aj v čase, keď k vám príde veľa návštevníkov, ktorých potrebujete usadiť. Taburety rôznych tvarov sú vynikajúcim doplnkom do modernej obývačky. Skladací taburet s úložným priestorom poslúži ako skrýša pre vankúše a deky. Široký čalúnený taburet je vhodný ku kreslu typu ušiak – môžete si naň vyložiť nohy pri čítaní. Originálny pletený taburet si obľúbia aj vaše deti.

7

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do obývačky, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.