Doplnky, ktoré by nemali chýbať v žiadnej domácnosti

Čo je to domov? Každý si pod tým predstaví niečo iné, no v jednom sa zhodneme – je to miesto, kde sa cítime útulne a nadovšetko príjemne, nech bol náš deň akýkoľvek. Vďačíme za to nielen kvalitnému nábytku, ale aj vhodne zvoleným doplnkom, ktoré každému domovu dodávajú osobitú pečať. 

Prázdne steny? Ozdobte ich obrazmi, zrkadlami či policami

Pre niekoho môže byť pohľad na prázdne steny inšpiratívny, no pokiaľ je reč o domove, nie je na škodu byť o niečo kreatívnejší. Máte veľkú obývačku s pár kusmi nábytku a neviete, čo s nudnou stenou? Pokiaľ nepotrebujete ďalší úložný priestor, prázdne miesto pri stene efektne osviežite moderným zrkadlom, policou alebo obrazom.

zrkadlo-elison

Minimalistom sa páčia jednoduché rovné police neutrálnych farieb, no ak si prajete skutočne výrazný doplnok do domácnosti, netreba sa báť ani odvážnych farieb a remeselne prepracovanejších tvarov políc.

Keď to nie je nič pre vás, pretože neradi utierate prach, police dobre nahradia aj obrazy. Aby bol výsledok dokonalý, nie je na škodu si naštudovať, v akej výške má obraz na stene visieť a ako ho vycentrovať. Obrazy nemusia na stene visieť presne v strede, aby vynikli, treba im nájsť čestné miesto – nad sedačkou, pri obľúbenom kresle alebo nad komodou, a pokojne môže ísť aj o skupinu obrazov.

Alternatívou k obrazom sú v súčasnosti zrkadlá, no nie hocijaké. Moderné zrkadlá charakterizujú nápadité rámy a tvary a miestnosť je vďaka nim nádherne presvetlená.

Praktickým doplnkom sú dizajnové lampy

Ak vás nelákajú ani moderné zrkadlá, ani police či obrazy na stenu, pretože nadovšetko oceňujete praktické doplnky v domácnosti, dizajnové lampy sa určite vynímajú v každom kúte vášho bytu. Na strope, na stojane, na stolíku či na stene ich využívate nielen na to, aby ste lepšie videli, ale aby ste si dokázali doma vytvoriť tú správnu atmosféru. Dizajnové lampy upútajú pozornosť na nábytok, pri ktorom stoja, ale v prvom rade samy na seba, pretože vynikajú farbou, tvarom alebo veľkosťou.  

Kusové koberce pre útulný domov

kusovy-koberec-aruna

Každý doplnok v domácnosti čosi prezradí o vašej osobnosti. Nemusí pritom ísť iba o dekorácie na policiach či zarámované fotky visiace na stene ako obrazy. Veľa o vás napovie aj váš cit pre detail. Dekoračné vankúše, závesy, stolové prestieranie, svietniky, izbové rastliny alebo kusové koberce miestnosť zútulnia a vdýchnu jej život. Vďaka nim sa budete u seba doma cítiť vo svojej koži, pretože ste si ich vyberali s ohľadom na váš štýl. Kusové koberce, dizajnové lampy i doplnky na stenu potešia oko vždy, keď nemáte svoj deň, a každú domácnosť menia na domov. Sú to mocní čarodejníci, spoľahnite sa na nich.