Pohovka – praktické a jednoduché sedenie do obývačky

Obývačka je miestom, v ktorom relaxujeme a trávime svoj voľný čas, usádzame hostí alebo usporadúvame oslavy. Dominantným prvkom každej obývačky je pohovka, preto je dôležité, aby bola reprezentatívnym a praktickým prvkom interiéru. Výber sedačky sa neodvíja len od jej dizajnu, kritérií je viacero.

Výber pohovky závisí najmä od veľkosti obývačky

Dôležité je vybrať si takú pohovku, ktorá bez problémov zvládne všetky naše požiadavky a poskytne priestor na oddych dostatočnému počtu ľudí. Ak bude vaša pohovka slúžiť na spoločné stretnutia s priateľmi, vyberte si variant s viacerými sedacími plochami. Ak vám bude slúžiť na relax a príležitostný spánok, praktickou voľbou môže byť rozťahovacia alebo polohovateľná pohovka.

štýlová-pohovka-do-obývačky-omega-nabytok.sk

V prvom rade by ste sa mali zamyslieť nad tým, akú veľkú pohovku vlastne potrebujete. Váš výber môže ovplyvniť počet členov domácnosti, no najmä veľkosť obývačky. Do priestranných miestností sa hodia robustnejšie pohovky v tvare U, ktoré vyžadujú dostatok priestoru, no na druhej strane poskytujú skvelé miesto na oddych, ktoré budete môcť príležitostne využiť aj ako dočasnú posteľ.

Veľmi obľúbeným a praktickým riešením do menších obývačiek je rohová pohovka v tvare L, ktorá nezaberie veľa priestoru a predsa poskytuje dostatok miesta na sedenie. Do malých obývačiek odporúčame klasickú pohovku, ktorá väčšinou ponúka tri či štyri miesta na sedenie a môžete ju rozšíriť vďaka rôznym kreslám či taburetkám.

 

pohovka-do-obývačky-omega-nabytok.sk

Látková pohovka pôsobí útulne, kožená dlho vydrží

Nech si vyberiete väčšiu alebo menšiu pohovku, každá by mala byť pohodlná. Pocit pohodlia ovplyvňuje najmä poťah, ktorý môže byť látkový alebo kožený. Pohovka s látkovým poťahom pôsobí útulne, je príjemná na dotyk a dodáva hrejivý pocit tepla. Látkové poťahy sú oproti koženým podstatne lacnejšie. Ich nevýhodou je fakt, že sa dokážu rýchlo zašpiniť či pretrhnúť. Pri vhodnej starostlivosti vám však budú robiť spoločnosť dlhé roky.

Kožená pohovka sa na rozdiel od textilnej tak ľahko nezašpiní. Je veľmi odolná, pôsobí luxusne, preto je vhodná do reprezentatívnejších priestorov, napríklad do kancelárií. Koža si vyžaduje trochu starostlivosti, nie je to však nič náročné. Bežné nečistoty stačí odstrániť vlhkou handričkou a aspoň trikrát do roka ošetriť prípravkom na kožu. Nákup koženej sedačky je investíciou, ktorá sa vám vráti v podobe dlhej životnosti.