Vďaka tomuto nábytku si doma znásobíte úložný priestor: 5 tipov

 

Úložného priestoru na oblečenie, knihy, športové potreby či hračky nikdy nie je dosť – a to najmä v prípade, že obývate menší byt či dom. Existujú však spôsoby, ako si môžete rozšíriť úložný priestor v akejkoľvek domácnosti s pomocou praktického nábytku, do ktorého sa zmestí veľa vecí. Schovajte predmety, na ktoré by inak sadal prach na otvorených poličkách, do rafinovaných úložných priestorov a vaša domácnosť nebude zbytočne zaprataná. Zjednodušíte si tak malé i veľké (nielen) jarné upratovanie.

1. Investujte do multifunkčnej postele

Posteľ má veľkú plochu a ešte väčší úložný potenciál. Posteľ s úložným priestorom a stolíkom je ideálnym riešením do detskej alebo študentskej izby a to najmä v prípade, že sa o izbu delí viacero osôb. Skvelým riešením je aj poschodová posteľ so schodíkmi, ktoré majú zabudované zásuvky – veci, ktoré do nich vaše deti upracú, budú mať vždy poruke.

Detská poschodová posteľ so skriňou sa hodí predovšetkým do malých priestorov, kde je každé praktické úložné riešenie veľmi vítané. Multifunkčná posteľ, ktorá v sebe spája okrem sklápacej postele a stola aj poličky, je ideálna do hosťovskej izby, ktorú môžete využívať aj ako domácu pracovňu.

2 

2. Vyberte si taburetky s úložným priestorom

Taburetky sú populárnou alternatívou stoličiek či kresiel a možno ich využiť aj ako jednoduché podnožky. Taburet sa však stáva ešte praktickejším doplnkom, ak disponuje úložným priestorom na drobnosti, ktoré sa následne nepovaľujú po izbe – môžu to byť hračky v detskej izbe alebo časopisy či spoločenské hry v obývačke a podobne. Zaujímavým riešením je i skladacia lavica s čalúnením, ktorá poslúži aj ako truhlica, napríklad v spálni na skladovanie lôžkovín.

3

3. Využite rohy na 100 percent

Rohy miestností patria často medzi „hluché“ miesta, ktoré však nemusia zívať prázdnotou. Rohový nábytok vám pomôže vyťažiť z nich čo najviac. Rohová kombinovaná skriňa vám umožní vytvoriť si v izbe atraktívny walk-in šatník, v ktorom sa vám bude ľahko udržiavať poriadok. V obývačke sa bude skvele vynímať praktická rohová vitrína či rohový regál, ktorý je ako stvorený na knihy či izbové rastliny v kvetináčoch.

4

4. Vyberte si manželskú posteľ s maximálnym úložným priestorom

Manželská posteľ patrí medzi kusy nábytku, ktoré dokážu dramaticky zväčšiť úložnú plochu v malej spálni. V ideálnom prípade vám odporúčame kúpiť si rám postele s úložným priestorom, ku ktorému si môžete vybrať matrac podľa vlastných preferencií. Veľkým úložným priestorom často disponujú čalúnené postele, ktoré môžu mať buď výklopný pružinový mechanizmus, alebo jednoduché zásuvky, do ktorých môžete schovať posteľnú bielizeň, vankúše či deky, ale aj momentálne nevyužívané sezónne oblečenie. Posteľ tak poslúži ako horizontálna odkladacia skriňa, do ktorej s ľahkosťou odpracete veci, ktoré nepotrebujete mať stále poruke.

5

5. Ak sedačku, tak jedine s úložným priestorom

Pri výbere sedacej súpravy, sedačky alebo pohovky do obývačky alebo hosťovskej izby myslite na to, že veľká plocha sedačky vám môže dobre poslúžiť aj na skladovanie vecí. Vyberte si preto taký model, ktorý ponúka maximum úložného priestoru. Rozkladacia pohovka, vhodná na každodenné spanie, ktorá naviac disponuje úložným priestorom, je skvelou náhradou postele do malého bytu.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.