Novoročná oslava u vás doma – takto si vytvoríte pohodlné a štýlové posedenie

Silvestrovská oslava a vítanie nového roka u vás doma má hneď niekoľko výhod: nemusíte nikam chodiť, šoférovať ani mrznúť pri pohľade na ohňostroj. Budete tráviť tento slávnostný čas len s tými ľuďmi, ktorých naozaj chcete vidieť. Doma si pripravíte presne také jedlo a nápoje, na aké máte chuť. Nachystajte svoj domov na príchod hostí, s ktorými vám bude príjemne a veselo – a oslava môže začať!


Obývačka pripravená na hostí

Hlavnou miestnosťou, v ktorej sa konajú domáce silvestrovské oslavy, je spoločenská miestnosť, teda obývačka. Na veľké oslavy je najvhodnejšia obývačka alebo jedáleň, ktorá je spojená s kuchyňou. Pripravte váš obývací priestor na príchod hostí tak, aby sa v ňom dalo ľahko pohybovať a aby ste minimalizovali riziko nehôd – platí to najmä v prípadoch, že čakáte návštevy s malými deťmi. Odstráňte z obývacej steny veľké rozbitné predmety ako sú vázy či dekorácie zo skla, rastliny v kvetináčoch na miestach, kde hrozí, že ich niekto omylom zhodí alebo prevrhne, a podobne. Zelenú majú ľahké vianočné dekorácie, ktoré môžu zdobiť aj konferenčný stolík, príručné stolíky či komody.

2

Dostatok miesta na sedenie pre všetkých

Stredobodom obývačky býva zvyčajne sedačka, ktorá môže byť doplnená ďalšími druhmi sedacieho nábytku. Vaša návšteva určite ocení posedenie na pohodlných kreslách alebo sedacích vakoch. Deťom dobre poslúžia aj taburety rôznej veľkosti, ktoré sa dajú ľahko presúvať podľa potreby. Výborným riešením pre väčšie domáce oslavy sú skladacie taburety a sklápacie stoličky, ktoré majú všestranné využitie v interiéri aj v exteriéri a nezaberajú veľa miesta.

3

Keď konferenčný stolík nestačí

Oslavy príchodu nového roka sa nezaobídu bez koláčikov, slaných dobrôt, jednohubiek, punču a šampanského. V prípade, že sa všetky slávnostné pokrmy nezmestia na konferenčný stolík, môžete jeho plochu rozšíriť o šikovný príručný stolík, ktorý môžete počas celého roka využívať na rôzne účely. Skvelým riešením je i sada príručných stolíkov rôznej veľkosti, ktoré môžete premiestňovať a využívať podľa potreby. Tieto stolíky sú stohovateľné a preto nezaberú veľa miesta.

4

Pohostenie na kolieskach

Medzi špeciálnych pomocníkov, ktorí zjednodušujú servírovanie jedla a nápojov, patria servírovacie vozíky s kolieskami, ktoré vám uľahčia pohyb na radiále kuchyňa-obývačka. Servírovacie vozíky boli pôvodne výsadou hotelov, kde slúžili na presúvanie jedla z kuchyne po dlhých chodbách, až do izieb ubytovaných hostí. V domácich podmienkach však plnia hneď dve funkcie – presun jedla a jeho servírovanie. Príručný stolík na kolieskach vybavený rovnou plochou aj priestorom na nápoje využijete nielen počas silvestrovských osláv, ale aj v letnom období, napríklad pri posedení na balkóne či na terase.

Tip: Servírovací stolík nemusí nutne vyzerať ako stôl. Pôsobivým bytovým doplnkom môže byť napríklad minibar na kolieskach – barový servírovací stolík, ktorý vyzerá ako originálny rustikálny glóbus.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do obývačky a kuchyne, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.