Veľkolepá sviatočná jedáleň, ktorá nadchne celú rodinu


Príprava jedálne na sviatočnú štedrovečernú hostinu a na príchod návštevy je tvorivá aktivita, do ktorej môžete zapojiť celú rodinu. Oblečte celú miestnosť aj jedálenský nábytok do sviatočného šatu. Poradíme vám ako pripraviť jedáleň na príchod hostí a chvíle spoločnej rodinnej pohody.


Jedáleň, v ktorej pohodlne usadíte celú rodinu

Ak sa radi často stretávate s rodinou a priateľmi a hostíte veľký počet ľudí, vo vašej jedálni by nemal chýbať veľký jedálenský set s pohodlnými stoličkami, kde sa zmestí i veľká spoločnosť. V prípade, že nezvyknete často robiť oslavy pre veľký počet osôb, postačí vám aj klasický jedálenský set pre 4 alebo 6 ľudí, ktorého súčasťou môže byť praktický rozkladací stôl.

2

Bohato prestretý a vyzdobený sviatočný stôl

Jedálenský stôl, ktorý je stredobodom vianočnej jedálne alebo obývačky či kuchyne spojenej s jedálňou, môžete vyzdobiť vlastnoručne vyrobenými dekoráciami. Klasický jedálenský stôl z masívu najlepšie vynikne vyzdobený dekoráciami z prírodných materiálov ako sú vetvičky ihličnanov, imelo, mach, šípky, oriešky, látkové a slamené ozdoby či vysušené plátky citrusov. Moderný jedálenský stôl so sklom znesie aj pestrofarebné sviatočné obrúsky, kovové svietniky a menovky pre hostí či krúžky na servítky alebo netradičné adventné vence či vianočné kytice.

Tip: Odľahčite váš sviatočný stôl – časť výzdoby môžete presunúť na komodu, na konferenčný alebo príručný stolík či na nástenné police.

3

Vianočné posedenie v príjemnej atmosfére

Vianočné posedenie pri vianočnom stole môže trvať celé hodiny a ak ste vybavení pohodlnými jedálenskými stoličkami, nebude sa vám chcieť vstávať od stola. Medzi najpohodlnejšie typy stoličiek patria čalúnené stoličky alebo kreslá s mäkkým sedákom a opierkami na ruky. Pohodlné dizajnové jedálenské kreslá v neutrálnych farbách vám môžu robiť radosť po celý rok, no oceníte ich najmä počas dlhých rodinných osláv. Ak chcete pri jedálenskom stole usadiť väčší počet ľudí, výborným riešením sú aj praktické čalúnené lavice, ktoré už dávno nepatria len do kuchyne či k terasovému sedeniu, ale čoraz častejšie ich nájdeme aj ako plnohodnotnú súčasť jedálenského nábytku v moderných interiéroch.

4

Šikovná pomoc pri servírovaní

V prípade, že vašu kuchyňu delí od jedálne viac, než len pár krokov, určite oceníte praktickú pomoc, ktorú poskytujú servírovacie vozíky. Jednoduchý vozík či pojazdný regál vám umožní bez väčšej námahy presúvať jedlo a taniere po trati kuchyňa-jedáleň. Výborným doplnkom do jedálne je i stojan na víno či elegantný barový servírovací stolík.

Tip: Príručný stolík s kolieskami je malý a nenápadný, využijete ho nielen na presun pokrmov, ale aj ako odkladací stolík – v jedálni, v obývačke a kdekoľvek inde v byte či dome.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do jedálne, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.