Moderný home office: takto si vytvoríte flexibilný a ľahko prispôsobivý obytný priestor


Ak pracujete z domova, pravidelne čelíte veľkej výzve – ako rozumne prepojiť obytný a pracovný priestor tak, aby vám čo najlepšie slúžil? Pri práci z domova sa neraz musíte spoľahnúť na vlastnú vynaliezavosť a flexibilitu, a to najmä v prípade, že sa o home office delí viacero členov domácnosti. Poradíme vám ako si môžete doma vytvoriť funkčnú kanceláriu, v ktorej budete spokojní aj v prípade, že váš domov nie je veľmi priestranný a nemôžete si na pracovňu vyčleniť celú izbu.


Pracovný kútik si môžete vytvoriť v ktorejkoľvek izbe

Svoj pracovný stôl môžete mať v obývačke, spálni, či dokonca v kuchyni alebo predsieni. Stačí si zvoliť ten správny nábytok a ergonomický dizajn. Toaletný stolík, ktorý vie poslúžiť aj ako písací stolík pre prácu s notebookom, nezaberie veľa miesta v žiadnej izbe, podobne ako praktický rohový stolík s poličkami. Na dočasné pracovné miesto je vhodný i barový stolík v kuchyni či ľahko prenosný PC stolík s kolieskami, ktorý môžete podľa potreby presúvať medzi izbami. Výborným riešením do pracovného kútika je multifunkčný nábytok – napríklad stolík spojený s regálom.

2

Nenápadná pracovňa

Využite nábytok, vďaka ktorému bude vaša pracovňa nenápadná a nebude narúšať vzhľad vašej obývačky alebo spálne. Rozkladací regál so zabudovaným stolíkom pôsobí v zloženom stave minimalisticky a elegantne a môžete ho využívať ako vašu „skrytú“ pracovňu. Nenápadný pracovný kút s PC stolom tiež môžete vizuálne oddeliť od zvyšku miestnosti s pomocou paravánu, predeľovacej steny vo forme knižnice či regálu alebo „zelenej steny“ z rastlín v kvetináčoch. Decentný PC stolík s policou, ktorý veľmi nevyčnieva, môže poslúžiť ako praktická pracovňa v stiesnených priestoroch.

3

Viacúčelový jedálenský stôl

Aj jedálenský stôl je možné využívať ako písací stôl v home office – v čase, keď sa celá rodina neschádza pri jedle. Veľký jedálenský stôl z masívneho dreva vie súčasne poslúžiť aj dvom osobám, ktoré pracujú z domova naraz, podobne ako rozkladací jedálenský stôl. Pri práci za jedálenským stolom v kuchyni alebo obývačke je dôležité myslieť na komfort pri dlhodobom sedení. Ak vám nevyhovujú klasické jedálenské stoličky (hoci aj čalúnené a s opierkami na lakte), zainvestujte do kvalitného, ergonomického kancelárskeho kresla s kolieskami a nastaviteľnými prvkami, ktoré sa dokonale prispôsobia vašej postave.

4

Doplnky, ktoré zjednodušujú prácu z domova

Prácu z domova vám vedia zjednodušiť mnohé praktické doplnky, vďaka ktorým si ľahšie udržíte poriadok. Na kancelárske pomôcky a dokumenty sú ideálne organizéry a úložné boxy. Na nástenné police si môžete umiestniť knihy a zakladače na papiere, ktoré používate pri práci. Šikovným riešením na skladovanie dokumentov je aj kontajner pod písací stôl vybavený kolieskami. Prácu s počítačom vám zjednoduší ľahký stolík na notebook. Obľúbeným doplnkom pre prácu v home office je aj korková alebo magnetická nástenka, ktorú môžete využívať aj ako vision board – nástenku vašich cieľov, snov a vízií.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do domácej pracovne, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.