Farebné trendy v interiéri v roku 2022 – doprajte svojmu domovu osviežujúci nový look

Začiatok nového roka je ideálnym obdobím na malé aj veľké zmeny. Túžite si spestriť vašu domácnosť novým nábytkom? Nechajte sa inšpirovať – prinášame vám stručný prehľad farebných trendov pre rok 2022. Doprajte vášmu domovu farebné osvieženie a vneste nový, originálny závan do vašej obývačky, spálne, pracovne, kuchyne či predsiene.


Upokojujúca zelená

Všetky odtiene zelenej farby dokážu do vášho interiéru priniesť novú energiu. Tento rok sú trendy najmä upokojujúce tlmené odtiene zelenej farby, ako je šedozelená, mätová ši tlmená smaragdová. Vylepšite vašu obývačku pôsobivou zelenou pohovkou či zelenými taburetmi na vyloženie nôh alebo si doprajte spestrenie spálne v podobe originálnej lavice so zeleným čalúnením a úložným priestorom. Jednoduchú a rýchlu zmenu dosiahnete aj vďaka novému kobercu, ktorý kombinuje pokojné tmavé farby s príjemnými zelenými odtieňmi.

2

Tajomná modrosivá

Modrosivá farba patrí medzi ďalšie farby, ktoré pôsobia upokojujúco a zbytočne nerušia. Je preto vhodná do spálne, do pracovne i do kúpeľne. Modrosivé kancelárske kreslo či relaxačné kreslo s podnožkou s decentným modrým čalúnením určite využijete vo vašej domácej kancelárii. Modrosivé jedálenské stoličky sú vhodné do kuchyne alebo jedálne, v ktorej je dostatok denného svetla – dobre vyniknú najmä v kombinácii s bielym nábytkom alebo nábytkom zo svetlého dreva.

3

Slniečková žltá žiariaca optimizmom

Podľa čínskej astrológie prináša žltá farba šťastie – ako v obliekaní, tak aj v interiéroch. Žiarivý slniečkový odtieň dokáže rozžiariť vaše dni a dodať vášmu domovu teplo aj v chladnom januárovom počasí. Výrazná žltá pohovka môže byť malým slnkom vo vašej obývačke, ktoré vám bude každý deň zlepšovať náladu, podobne ako výrazné žlté kreslo typu ušiak so žltou taburetkou, či pôsobivé žlté jedálenské stoličky. Optimistický look budú milovať aj vaše deti, ak im zariadite izbu sektorovým nábytkom v kombinácii drevený dekor + biela a žltá farba. Žlté doplnky vnesú hrejivú iskru i do vašej kúpeľne alebo kuchyne zariadenej v neutrálnych farbách.

4

Zasnená fialová

Farbou Pantone pre tento rok je odtieň fialovej farby „Very Peri“, ktorý by sa dal najlepšie popísať ako tmavá levanduľová. Táto farba sa hodí predovšetkým do obývačky a do spálne, kde môže vyniknúť na doplnkoch, ktoré osviežia interiér s dreveným alebo bielym nábytkom. Fialovou farbou si však môžete vylepšiť interiér aj vo forme výrazného solitéru, ktorým môže byť napríklad štýlová fialová pohovka, výrazná rohová sedacia súprava alebo pohodlné kreslo fialovej farby.

5

Neutrálna tlmená biela

Tlmená, zastretá biela farba, s nádychom sivej, je neutrálnou farbou roku 2022. Na rozdiel od čisto bielej je tak trochu „vintage“, pôsobí menej sterilne a viac domácky. Tento odtieň bielej je ideálny pre kúpeľňovú zostavu alebo kuchynskú linku. Tlmená biela je ideálnou farbou do kuchyne a jedálne, ale aj do minimalistickej obývačky. Dobre si rozumie aj so škandinávskym či provensálskym štýlom. Je ideálna na kombinovanie tón v tóne, napríklad s béžovou sedačkou, ale aj s nábytkom a doplnkami v iných tlmených farbách.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.