Moderný a útulný otvorený koncept bývania: takto harmonicky spojíte obývačku s jedálňou a kuchyňou

 

Organicky prepojená obývačka s kuchyňou a jedálňou je jeden z obľúbených trendov moderného bývania. Jednotlivé zóny, ktoré medzi sebou komunikujú v otvorenom priestore, pôsobia harmonicky, ak sú prepojené spoločným motívom. Poradíme vám ako správne vybrať nábytok do kuchyne a jedálne tak, aby bol váš priestor nielen funkčný ale aj útulný.


Zlaďte farby nábytku v jednotlivých zónach

Rovnaká alebo podobná farba kuchynskej linky a jedálenského nábytku a tiež nábytku v obývačke vám pomôžu zjednotiť celý priestor do vizuálne príťažlivého celku. Svetlé farby ako je biela, krémová, béžová či dizajn svetlého dreva prispejú k optimistickej atmosfére a opticky rozšíria váš priestor. Biela kuchynská linka spolu s bielym jedálenským nábytkom v kombinácii s drevenou dlažbou a sedačkou v neutrálnej farbe vytvoria základ pre experimentovanie s farebnými doplnkami, ktoré zútulnia a farebne prepoja váš interiér.

2

S barovým pultom ušetríte miesto

Barové pulty a stoličky sú populárnym riešením najmä v menších bytoch, kde sa počíta každý centimeter. Sú vynikajúce na predelenie priestoru – malý barový stôl so stoličkami môže oddeľovať kuchynskú časť od obývacej a slúžiť zároveň aj na stolovanie pre dve osoby. Za väčší dizajnový barový stôl z dreva sa zmestí aj viac osôb a je vhodný na každodenné stolovanie. Barové stoličky s čalúnením alebo farebné kovové barové stoličky ozvláštnia a spestria vašu kuchyňu spojenú s obývačkou, najmä ak ich farebne zladíte s farbou tanierov či prestieraním.

3

Praktický nábytok sa prispôsobí vašim potrebám

Kuchyňa spojená s jedálňou a obývačkou je multifunkčný priestor, ktorý si vyžaduje prispôsobivé nábytkové riešenia. Rozkladací jedálenský stôl dokáže z miestnosti vyčariť ideálny priestor na rodinné oslavy. Nezabudnite tiež na skladacie stoličky a skladacie taburety, ktoré môžete využívať počas väčších posedení s rodinou a priateľmi. V obývacej časti má svoje miesto praktická rozkladacia sedačka alebo rozkladacie kreslo, ktoré sa dá rozložiť a môže tak poslúžiť návšteve, ktorá u vás môže prenocovať.

4

Investujte do doplnkov, ktoré prepoja priestor

Správne zvolené svietidlá a doplnky vám pomôžu vyzónovať priestor a zároveň ho vizuálne prepojiť. Kuchynská, obývacia a jedálenská časť sú prirodzene vyzónované prítomnosťou kuchynskej linky, jedálenského setu a nábytku do obývačky, no tieto zóny môžete ešte viac zvýrazniť tým, že na vymedzenie priestoru použijete vyššie rastliny v kvetináčoch, umiestnené na pohyblivom podstavci alebo schodíkovom podstavci či dokonca v malom skleníku. Na prepojenie priestoru sú vhodnými doplnkami kusové koberce, ktoré farebne ladia s inými doplnkami, akými sú napríklad závesy, prestieranie či dekoračné vankúše na sedačke v obývacej časti.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do kuchyne, jedálne a obývačky, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.