Kuchyňa je farebné srdce domova: takto do nej vnesiete svieži jarný závan a energiu


Teplé jarné dni plné slnečného svetla, pribúdajúcej zelene za oknami a pestrých kvetov nás môžu inšpirovať aj k osvieženiu našich interiérov. Ak už dlhšie plánujete rekonštrukciu kuchyne, teraz je ten správny čas začať. Nemusíte rovno meniť kuchynskú linku – aj malé zmeny dokážu vylepšiť atmosféru v kuchyni a spríjemniť vám každodenné varenie a stolovanie. Prinášame vám zopár tipov ako si môžete žiarivou jarnou energiou oživiť vašu kuchyňu a jedáleň.


Osviežujúci farebný sedací nábytok

Jedálenský nábytok v neutrálnych farbách je nestarnúca klasika, ktorú nájdeme vo väčšine kuchynských zákutí či jedální. V kombinácii s kuchynskou linkou v nevýrazných farbách však môže pôsobiť trochu fádne až nudne. Nekonvenčné jedálenské stoličky však dokážu v kuchyni urobiť divy. Plastové jedálenské stoličky červenej, žltej, zelenej, oranžovej, modrej, fialovej alebo tyrkysovej farby okamžite rozžiaria vašu kuchyňu a dodajú jej šťavu. Miestnosť bude pôsobiť ešte živšie a štýlovejšie, ak farbu stoličiek zladíte s farbou prestierania a ďalších kuchynských doplnkov.

2

Čerstvé bylinky (nielen) na kuchynskej linke

Čerstvé bylinky sú veľmi praktickým doplnkom do klasickej aj modernej kuchyne. Okrem toho, že skvele vyzerajú a svojou zelenou farbou spestrujú interiér, sú aj zdravým a udržateľným spôsobom dochucovania pokrmov. Bylinky v kvetináčoch môžu vo vašej kuchyni vytvoriť pôsobivú zelenú stenu, no neukroja ani veľa priestoru na vašej pracovnej doske. Vhodným umiestnením pre bylinky je i samostatne stojaci regál, nástenná polica či okenný parapet.

3

Pestré koberce v kuchyni spojenej s jedálňou

Jednoduchým spôsobom ako farebne osviežiť kuchyňu spojenú s jedálňou je dobre zvolený farebný koberec. Výrazný kockovaný koberec hýriaci farbami urobí veľkú službu miestnosti ladenej do neutrálnych tónov bielej, béžovej alebo sivej farby. Pastelový koberec s jemným vzorom alebo dvojfarebný koberec s abstraktným vzorom zjemní miestnosť plnú moderného nábytku. Pestrofarebný koberec v štýle patchwork, ktorý je plný osviežujúcich jarných farieb, zaručene zútulní a ozvláštni vašu kuchyňu spojenú s jedálňou.

4

Veselé doplnky, ktoré spolu ladia

V prípade, že nechcete veľa investovať do prerábok kuchyne, no radi by ste v nej videli okamžité zmeny, odporúčame vám začať tak, že sa zameriate na exponované doplnky, ktorými vytvoríte efektné farebné akcenty. Vyberte si jednu alebo dve farby, do ktorých zladíte prestieranie alebo riady na jedálenskom stole, keramické vázy, kuchynské utierky a chňapky, závesy, obrazy na stenách a kvetináče na kuchynskej linke, okennom parapete alebo nástenných policiach. Nebojte sa vzorov, akými sú pásiky, kruhy, vlnky, rôzne ornamenty či kvety – dovoľte vašej kuchyni žiariť a užívajte si varenie a stolovanie vo veselej jarnej atmosfére plnej života.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do kuchyne a jedálne, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.