6 vecí, ktoré nesmú chýbať v čarovnej detskej izbe pre súrodencov

Detská izba, o ktorú sa delia dvaja alebo viacerí súrodenci, by mala byť zariadená praktickým nábytkom tak, aby vyhovovala potrebám všetkých detí, ktoré ju obývajú. Na vytvorenie čarovnej atmosféry v detskej izbe nepotrebujete vynakladať veľké úsilie – stačí, ak vašim ratolestiam vytvoríte solídny základ z kvalitného nábytku, a zvyšok prenecháte ich tvorivosti. Prinášame vám zoznam šiestich vecí, ktoré by v detskej izbe rozhodne nemali chýbať.


1. Poschodová posteľ

Detské poschodové postele sú výborným riešením do malej detskej izby, v ktorej dokážu efektívne šetriť priestor. Klasická detská posteľ s úložným priestorom v neutrálnej bielej farbe je ako stvorená na kombinovanie s akýmkoľvek ďalším nábytkom. Poschodová posteľ vybavená schodíkmi poskytuje extra úložný priestor – schody slúžia zároveň ako zásuvky komody. V menšej izbičke pomôže ušetriť miesto aj vyvýšená posteľ s praktickými skrinkami a výsuvným písacím stolíkom.

2

2. Detské písacie stoly

Každé školopovinné dieťa by malo mať v izbe svoj vlastný písací stôl, o ktorý sa nebude deliť so súrodencom. Kým mladším školákom postačí rastúci písací stôl so stoličkou, staršie deti ocenia písací stôl alebo PC stolík, ktorý môže byť vybavený úložným priestorom v podobe poličiek, alebo praktický rohový písací stôl. Vzdušným riešením do detskej a študentskej izby je i písací stolík spojený s vysokým regálom, ktorý je ako stvorený na skladovanie kníh a školských učebníc.

3

3. Variabilný regál

Variabilný nábytok je dobrou voľbou do izby, ktorá sa mení a „rastie“ spolu s vašimi deťmi. Multifunkčný regál môže poslúžiť ako knižnica aj ako nábytok, ktorý rozdelí priestor detskej izby na viacero zón. Rafinovaným riešením do menšej izby je i praktický rozkladací regál so stolíkom, ktorý v zloženom stave zaberie menej miesta.

4

4. Nástenné poličky

Nedostatok úložného priestoru pre všetkých súrodencov dokážu hravo vykompenzovať nástenné police, ktoré sú vhodné na skladovanie hračiek, školských pomôcok a kníh. Praktická polička na stenu môže byť domovom aj pre izbové rastliny, prípadne nahradiť nočný stolík, ak je nainštalovaná na stene nad posteľou.

5

5. Relaxačné sedenie

V čarovnej detskej izbičke by nemalo chýbať miesto na relax, ktorým môže byť napríklad vizuálne oddelený relaxačný kútik. Vhodným nábytkom na relax pre deti môže byť originálny sedací vak, pohodlné kreslo typu ušiak, závesné kreslo s vankúšom, či praktické rozkladacie kreslo, ktoré môže poslúžiť aj ako posteľ.

6

6. Truhlica na hračky

Výborným doplnkom do detskej izby je drevená truhlica, ktorá je vhodná na sedenie aj na skladovanie hračiek, umeleckých pomôcok či športovej výbavy. Truhlica môže byť umiestnená pri posteli a zastávať funkciu perináča. Rovnaké úlohy môže plniť aj praktický skladací taburet, ktorý je ľahký a dá sa jednoducho prenášať.

7

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku pre deti, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.