Kráľovná obývačiek – pohodlná sedacia súprava

Aká sedacia súprava je vhodná práve pre vašu obývačku? Aká farba či látka je v trende?

Pri výbere tej správnej sedacej súpravy do vašej obývačky sa veľakrát človek zapotí. Veď práve sedacia súprava vytvára dominantný bod, od ktorého sa odráža celkový výsledný efekt interiéru. Ide predsa o dôležitý kúsok, ktorý budete využívať dennodenne.

Bez ohľadu na to, či máte práve chuť na rozhovor s priateľmi pri poháriku vína alebo si potrebujete len na chvíľu ľahnúť a relaxovať, sedacia súprava musí spĺňať určité kritéria. Aké to však sú? Prečítajte si článok, v ktorom sa dočítate, ako si správne vybrať.

sedacia suprava mojnabytok

Výber sedacej súpravy nie je vôbec jednoduchý vzhľadom na širokú a pestrú ponuku. Reklamy na sedacie súpravy sa na nás hrnú doslova z každej strany. V takomto prípade by sme si kúpu sedacej súpravy mali poriadne a dômyselne premyslieť.

Existuje mnoho druhov od klasických rohových sedačiek cez rozkladacie sedačky, sedacie súpravy v tvare U, sedačky s možnosťou vyskladania, pohovky a mnohé ďalšie. Potom je už len na vás, k akému typu sa viac prikláňate a aké parametre od sedacej súpravy očakávate.

Výber materiálu – dôležitý krok pre dokonalú sedačku

V závislosti od kvality materiálu majú látky rozdielne životnosti v zmysle opotrebenia sa. Tým najvhodnejším materiálom pre sedacie súpravy je bezpochyby koža. Kožené sedacie súpravy sú zárukou dlhovekosti a nadčasovosti. Koža nikdy nebude tabu a aj po niekoľkých rokoch bude na vás pôsobiť očarujúco. Kožená sedacia súprava je zároveň aj symbolom luxusu, za ktorý je ale potrebné priplatiť. Kožené sedacie súpravy sú ideálne aj z hľadiska údržby. Čistenie kožených povrchov je jednoduché a nenáročné. Väčšinou postačí ľahké poprašovanie a vysávanie. Na druhej strane sú kožené sedačky viac náchylné na poškriabanie či vlhkosť.  

sedacia suprava mojnabytok2

Preto ak nie ste zástancom kožených povrchov, zamerajte sa skôr na látkové sedacie súpravy. Pri látkových sedacích súpravách ide o pohodlnejšie sedenie a pocit mäkkého sedenia vás možno nadchne viac ako sedenie na chladnej koženke.

Látkové sedacie súpravy disponujú širokým výberom farieb a vzorov, vďaka čomu môže vaša obývačka disponovať výraznou sedacou súpravou. Látkové poťahy sú odolnejšie voči vlhkosti. Nevýhodou látky je však fakt, že je náchylnejšia ku tvorbe škvŕn a nečistoty na nej vynikajú.

Dobrá rada: Nakoľko je kúpa novej sedacej súpravy nemalá investícia, vyberajte si tvar, poťah a farbu sedacej súpravy tak, aby sa vám páčila aj o niekoľko rokov. Siahnite po neutrálnych farebných prevedeniach, ktoré doplníte rožnými vankúšikmi či dekami. Vďaka farebným doplnkom bude vaša obývačka zakaždým vyzerať inak aj bez toho, aby ste menili sedačku.

sedacia suprava mojnabytok3

Potrebujete úložný priestor?

Väčšina z nás má sedaciu súpravu zafixovanú ako kus nábytku, ktorý má slúžiť len ako miesto pre posedenie s priateľmi či miesto pre večerné leňošenie a sledovanie televízie. Moderným rohovým sedacím súpravám sa však medze nekladú a sedačky ponúkajú ďaleko väčšie využitie. Praktická rohová sedacia súprava s veľkorysým úložným priestorom vám umožní odkladať veci, ktoré používate pravidelne, no nechcete ich nechať len tak voľne pohodené.

Rozkladacia sedacia súprava – ideálne riešenie pre príležitostné spanie

Už dávno je preč doba, keď sa rozkladacie sedacie súpravy kupovali len do jednoizbových bytov s nedostatkom priestoru. Sedacie súpravy s rozkladom sú čoraz populárnejšie a to nielen z dôvodu, že máme v zálohe posteľ. Sedacia súprava tak cez deň slúži ako pohodlný gauč, na ktorom môžete tráviť čas s rodinou, v noci sa zas premení na príležitostnú posteľ.

Podľa šírky spacej plochy sa na sedačke vyspia aj dve dospelé osoby. Ak je teda sedacia súprava dostatočne široká, dosýta sa na nej vyspíte vy alebo niekoľkodňová návšteva. Praktická plocha na spanie vám môže samozrejme poslúžiť aj ako miesto pre celodenné sledovanie televízie práve vtedy, keď je vonku pochmúrne počasie a vy chcete celý deň preležať.

P.S.: Ak ste stále na vážkach a neviete sa správne rozhodnúť, aké farebné prevedenie či látka sú pre vás ideálne radi vám pomôžeme s výberom. Kontaktujte nás – napríklad cez náš chat, ktorý nájdete v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.