Komoda do každej izby – takto si vyberiete tú správnu pre vás


Komody patria medzi tie najpraktickejšie všestranné kusy nábytku, ktoré využijete skutočne všade – v predsieni, v obývačke, v spálni, v detskej alebo študentskej izbe, v pracovni a dokonca i v kúpeľni či na balkóne. Vyniknú ako samostatne stojace dizajnové kúsky a využijete ich aj ako praktickú súčasť sektorového nábytku. Poradíme vám ako si vybrať tú správnu komodu do vašich priestorov, nech už sú akokoľvek stiesnené alebo priestranné.

 

Klasické komody s praktickými zásuvkami

Medzi najobľúbenejšie komody patria klasické komody so zásuvkami. Môžu mať rôznu výšku a hĺbku a ľahko sa s nimi manipuluje – zvládnu to aj deti. Komody s priestrannými zásuvkami sú ideálne na skladovanie oblečenia a doplnkov a preto ich najčastejšie nájdeme v spálni či v detskej izbe.

2

Dizajnové komody s dvierkami

Dvierkové komody poskytujú viac priestoru na dizajnové stvárnenie – nájdete ich v mnohých kreatívnych vyhotoveniach, napríklad v podobe komody so vzorovanými dvierkami, farebnej komody pripomínajúcej oblok, či retro komody, s nevšedným zaobleným dizajnom. Atraktívna drevená komoda so železnými nohami môže poslúžiť aj ako TV stolík.

3

Kombinované komody pre nerozhodných

Ak sa neviete rozhodnúť, či vám viac vyhovujú zásuvkové alebo dvierkové komody, môžete si vybrať „šalamúnske riešenie“ v podobe kombinovanej komody, ktorá v sebe spája zásuvky aj dvierka a ponúka vám viac úložných možností pre rôzne typy predmetov.

Tip: Ak máte radi minimalistický dizajn, zvoľte si komodu bez úchytov, ktorej čistý dizajn podčiarkne vyhotovenie z materiálu vo vysokom lesku.

4

Lesklé alebo matné komody?

Matné komody môžu byť jednofarebné alebo môžu mať drevený vzhľad. Tieto komody sú najbežnejším typom – sú univerzálne a ľahko sa kombinujú s iným nábytkom. Lesklé komody sú vhodné predovšetkým do predsiene a do tmavších izieb, ktoré dokážu presvetliť, a často bývajú súčasťou moderných interiérov. Efekt lesklého materiálu, ktorý odráža svetlo, môže ešte viac posilniť zabudované LED osvetlenie.

5

Komody s nožičkami alebo bez?

Voľne stojace komody bez nožičiek pôsobia robustnejšie a často bývajú súčasťou zostavy sektorového nábytku do spálne alebo obývačky. Komody s nožičkami z dreva alebo kovu sú typické pre provensálsky, moderný, industriálny aj retro štýl. Zaujímavým riešením sú závesné komody, ktoré sa montujú na stenu a opticky odľahčujú priestor.

6

Najmenšie komody do stiesnených priestorov

Komody v rôznych podobách dokážu vniesť praktický úložný priestor aj do veľmi stiesnených priestorov ako sú kúpeľne, balkóny, predsiene či malé kuchyne. Maličká komoda ľahko nahradí nočný stolík pri posteli. Nízku komodu možno využiť aj ako lavičku s úložným priestorom. Vysoká komoda s košíkmi poslúži ako príručná „špajza“ v kuchyni, v ktorej chýba potravinová skriňa.

7

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o komodách, ktoré máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.