5 TOP kombinácií farieb nábytku do veselej detskej izbičky


Zariaďovanie detskej izby býva niekedy náročnou úlohou aj pre rodičov s bujnou fantáziou. Pri farbách nábytku do detskej izby však platí jednoduchý princíp – menej je viac a nie je vhodné zahltiť detskú izbu viac ako 3 výraznými farbami. Veľkou pomocou je pritom sektorový nábytok pre deti, ktorý je prispôsobený potrebám vašich ratolestí dizajnom, farbami aj funkčnosťou. Prinášame vám 5 farebných kombinácií nábytku do detskej izby, v ktorej sa vaše deti budú cítiť príjemne.

1. Neutrálna biela a drevo

Ak hľadáte do detskej izby predovšetkým nábytok, ktorý vydrží dlho, neopozerá sa a dobre sa kombinuje, stavte na sektorový nábytok v kombinácii bielej farby a dreva. Nábytok s nápaditými drevenými prvkami je vhodný pre mladšie aj staršie deti, pre chlapcov aj pre dievčatá. Biely nábytok s farebnými úchytmi a drevenými prvkami pôsobí domácky a zároveň hravo a je vhodný aj do izby, o ktorú sa delí viacero súrodencov – farby podľa vlastnej chuti si do izbičky môžu vniesť s pomocou doplnkov.

2

2. Kombinácia sivej a bielej farby

Sivá v kombinácii s bielou sú farby, ktoré sa dajú dobre zladiť s výrazným odtieňom stien, kobercov, závesov, atď. Sivo-biely sektorový nábytok je preto vhodný do detských aj študentských izieb. Štýlový nábytok v kombinácii biela + sivá + drevo využijete v študentskej izbe, ale je vhodný aj pre dospelých, napríklad na zariadenie domácej pracovne či hosťovskej izby.

3

3. Kombinácie pastelových farieb

Pastelové farby obľubujú najmä dievčatá a hodia sa predovšetkým pre menšie deti, ktoré ešte nechodia do školy. Detský sektorový nábytok kombinujúci pastelovú modrú a ružovú farbu s neutrálnou svetlosivou pôsobí nevtieravo a upokojujúco.

4

4. Pestré farby v kombinácii s bielou

Deti zvyčajne obľubujú pestré farby, ktoré pôsobia veľmi optimisticky a hravo. Pri zariaďovaní izby farebným nábytkom by ste mali zohľadniť to, aké farby si vaše deti samé vyberú. Výrazné farebné odtiene však môžu byť príliš stimulujúce a ak to s nimi preženiete, môže sa stať, že budú deťom spôsobovať problémy so spánkom alebo koncentráciou. Vyberte si preto sektorový nábytok v kombinácii výrazná farba + biela, kde bude efekt pestrej farby vyvážený neutrálnym základom. Farebný detský alebo študentský sektorový nábytok je vhodné kombinovať s neutrálnymi farbami stien a doplnkov. Vďaka tomu jeho farby vyniknú, no ich efekt nebude prehnaný.

5

5. Kombinácia viacerých odtieňov dreva

Niektoré deti vedia oceniť útulne zariadenú izbu v zemitých farbách – doprajte im nábytok, ktorý kombinuje dva odtiene dreva. Takýto sektorový nábytok je vhodný najmä pre staršie deti alebo tínedžerov, ktorí nechcú, aby ich izba pôsobila príliš detsky. Drevený sektorový nábytok je ako stvorený do študentskej izby.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.