Jednoduchý návod: ako zariadiť študentskú izbu tak, aby podporovala kreativitu

Študentská izba je viac ako len obyčajná izba pre vaše dospievajúce dieťa – je to spálňa, študovňa, knižnica, fitko, počítačová herňa a domáca kancelária v jednom. Ako ju zariadiť tak, aby v nej boli naplnené všetky potreby jej obyvateľa? Jednoduchým riešením je sektorový nábytok pre študentov, ktorý môžete doladiť dôležitými prvkami, podporujúcimi učenie a kreativitu. Prezradíme vám niekoľko praktických trikov, ktoré môžu inšpirovať vašich tínedžerov.

Študentský nábytok v neutrálnych farbách dáva rozlet fantázii

Neutrálne farby nábytku nie sú nudné – práve naopak. Vaše deti ocenia, že majú „dospelácky“ nábytok a budú sa môcť kreatívne vyšantiť na výbere farieb stien a doplnkov. Vďaka tomu si vo svojej izbe vytvoria svoje „kráľovstvo“, ktoré budú môcť kedykoľvek pretvoriť – stačí vymaľovať izbu, zmeniť tapety, závesy, koberec či obliečky alebo obrázky na stenách.

Sektorový nábytok pre študentov v neutrálnych farbách ako je biela, svetlosivá, antracitová, béžová alebo nábytok v drevenom dekore skvele vynikne v kombinácii s výraznými farebnými doplnkami. Na stenu môžete pridať zaujímavú farebnú magnetickú tabuľu a na stôl či na poličku praktický farebný organizér.

2

Pracovný stôl odsunutý od steny prospieva stavu „flow“

Kreatívny stav „flow“ (z anglického flow - prúdenie) je stav, ktorý zažívame, keď sme pohltení činnosťou, ktorá nás tak veľmi baví, že pri nej zabúdame sledovať čas. Pri výbere písacieho stola málokto myslí na to, že aj jeho poloha môže ovplyvniť to, ako príjemne a efektívne sa nám bude pri ňom pracovať.

Podľa feng šuej by mal byť písací stôl umiestnený tak, aby sme pri sedení za stolom mali za chrbtom stenu (nie okno) a zároveň videli na dvere. Máme tak rozhľad na celú izbu, energia môže voľne prúdiť a stena nám „kryje chrbát“.

Voľne stojaci kvalitný kancelársky stôl, ktorý nie je prisunutý k stene, má ešte aj ďalšiu výhodu – vaše deti ho s nadšením využijú pri hobby činnostiach, ktoré si vyžadujú viac priestoru a kde ocenia prístup k stolu zo všetkých strán – napríklad pri šití na stroji. Ako voľne stojací stôl výborne poslúži i rohový PC stolík s úložným systémom, do ktorého sa zmestia zošity, skriptá a kancelárske potreby.

3

Aktívne sedenie „rozhojdá” a rozprúdi kreativitu

Kvalitné kancelárske kreslo s polohovateľnou opierkou a sedákom je dobrý základ pre každodenné sedenie a štúdium pri počítači. Pre väčšiu variabilitu a zdravšie sedenie je však vhodné striedať ho s inými typmi stoličiek. Veľkej popularite sa teší napríklad výškovo nastaviteľný kľakosed.

Mnohí študenti však vyhľadávajú aj aktívne formy sedenia, ktoré im pomáhajú lepšie sa sústrediť. Môže to byť napríklad fitlopta, na ktorej sedia pri písacom stole, ale aj relaxačné hojdacie kreslo či otáčavé relaxačné kreslo, na ktorom sa výborne číta a premýšľa s notesom v ruke.

Tip: Rozumným riešením do študentskej izby je rozdelenie na zóny – „pracovnú“, relaxačnú a spaciu. V relaxačnej zóne môže byť priestor vyhradený na cvičenie na protišmykovej podložke – striedanie práce s počítačom a cvičenia má pozitívny efekt na zdravie a výkonnosť.

4

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do študentských izieb, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.