Kuchynské linky rafinovane zladené s jedálenským nábytkom – praktické príklady

 

Kuchyne bývajú často neformálnym priestorom, kde sa rodina stretáva oveľa častejšie, než v jedálni či v obývačke. Príprava jedla, popíjanie kávy alebo čaju ale aj písanie domácich úloh či práca s počítačmi často prebiehajú práve v tejto miestnosti. Posedenie pri stole môže byť v kuchyni vyriešené veľmi rafinovane, elegantne a zároveň maximálne účelne. Poradíme vám ako si vybrať jedálenský nábytok do rôznych typov kuchyne tak, aby všetko spolu ladilo a zároveň plnilo vaše nároky na funkčnosť.

 

Farebná explózia v kuchyni zmiernená neutrálnym nábytkom

Páči sa vám predstava, že vaša moderná kuchynská linka nie je sivá ani čierna, ale má výraznú, sýtu farbu? Farebná kuchyňa s vysokým leskom pôsobí veľmi sviežo a neopozerane. Výrazný farebný odtieň kuchynskej linky býva často skombinovaný s neutrálnou bielou alebo čiernou farbou. V takomto odtieni by mal byť zladený aj zvyšný kuchynský nábytok – napríklad moderný jedálenský stôl či plastové jedálenské stoličky. Do rovnakých odtieňov môžu byť nakombinované i závesy či rolety a svietidlá. K výraznému modernému nábytku sa tiež vynikajúco hodia kovové doplnky v striebornej farbe.

2

Malá kuchyňa s veľkým potenciálom

Populárnym spôsobom ako vizuálne rozšíriť malú kuchyňu je voľba svetlých materiálov a vzdušného dizajnu. Kuchynská linka v kombinácii bielej farby a svetlého dreva je ako stvorená do malej a úzkej kuchyne. Efekt vzdušného a dobre využitého priestoru môžete dosiahnuť napríklad tak, že neumiestnite nástenné kuchynské skrinky po celej dĺžke kuchynskej linky. Môžete ich nahradiť otvorenými policami, na ktorých môžete skladovať riad aj kvetináče s bylinkami. Do menšej kuchyne je vhodný špeciálny jedálenský nábytok – napríklad barový stôl s úložným priestorom, ktorý pomáha šetriť miesto, alebo jedálenský set so stolom, ktorý sa pripevní k stene.

3

Čierna kuchynská linka s lákavým posedením

Elegantné a nevšedné čierne kuchynské linky priťahujú pohľady a sú atraktívne predovšetkým pre milovníkov moderného a industriálneho štýlu. Vyzerajú zaujímavo v kombinácii s geometrickými vzormi na obkladoch a podlahe, ale aj s drevenou dlažbou a nábytkom. Na posedenie k čiernej kuchynskej linke vám skvele poslúži okrúhly jedálenský stôl v čiernej farbe doplnený plastovými alebo čalúnenými kreslami či rohové posedenie s originálnou lavicou s čalúnením z ekokože. Vhodný je i stôl z masívneho dreva či jedálenský stôl v kombinácii sklo a kov.

4

„Prísna“ biela kuchyňa oživená farbami a vzormi

Čistý dizajn minimalistickej bielej kuchyne môže na niekoho pôsobiť príliš chladne a sterilne. Nebojte sa preto oživiť bielu kuchyňu výrazným obkladom, farbou či vzorom tapiet na stenách, farebnými obrazmi a rastlinami v pestrých kvetináčoch. Do bielej kuchyne sú vhodné čalúnené jedálenské stoličky s geometrickým vzorom, hravé farebné plastové stoličky, pohodlné čalúnené stoličky v pestrých farebných odtieňoch či originálne a odolné farebné kreslá v kombinácii drevo a plast.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.