Hravé letné farby – zariaďte si váš útulný domov v sviežej farebnej palete


Leto môžete mať doma po celý rok. Neveríte? Ak milujete letné farby, stačí, ak ich prepašujete do jednotlivých izieb vo vašom domove. Do sviežej letnej farebnej palety patria odtiene žltej, oranžovej, červenej, zelenej i modrej farby. Vyberte si do vášho domu alebo bytu také farby, ktoré vám budú evokovať slnkom prežiarenú letnú krajinu a osviežujúcu vodu v mori, rieke či jazere.


Pestrá kuchyňa, v ktorej to žije

Letné farby môžete do vašej kuchyne vniesť viacerými spôsobmi. Najjednoduchším z nich je výrazná farebná kuchynská linka – napríklad žltej alebo modrej farby. Ak nechcete riskovať s farbami na veľkej ploche, môžete neutrálnu bielu kuchynskú linku doplniť farebnou stenou a nábytkom, napríklad barovým posedením s farebnými stoličkami. Aj pestré doplnky v podobe závesov, obrazov na stene, kvetináčov či prestierania vedia v kuchyni vyčarovať veselú letnú náladu. Do kuchyne či jedálne sa výborne hodí aj kytica čerstvých kvetov, ktorá môže zdobiť jedálenský stôl. Vázu s kvetmi či izbové rastliny alebo bylinky v kvetináčoch môžete umiestniť aj na praktický kovový regál alebo príručný stolík.

2

Obývačka prežiarená slnkom

Letná obývačka by mala pôsobiť útulne a v lete zároveň i trochu chladivo a osviežujúco. Dosiahnete to vhodným výberom farieb, ktoré by mali spolu ladiť. Letné farby pripomínajú prírodu počas horúcich dní – sú akoby vyťahané od slnka, s prímesou bielej a sú tlmenejšie, než krikľavé a výrazné jarné farby. Dobrým základom do letnej obývačky je obývacia stena bielej farby, prípadne v drevenom dekore (svetlé drevo, odtieň do siva) a svetlá sedačka či farebná pohovka.

Vhodnými farbami sú svetlejšia horčicovo žltá, citrónová žltá, svetlozelená, ružová a khaki, v letnej obývačke však vynikne aj mentolová pohovka alebo neutrálna sivá pohovka s námorníckym pásikavým motívom na vankúšoch či pohodlné kreslo typu ušiak petrolejovej farby.

3

Tyrkysový závan mora

K letu neodmysliteľne patrí aj voda – pobyt pri mori, na pláži pri jazere, rieke či na kúpalisku. Osviežujúca tyrkysová farba dokáže vniesť chladivý letný vánok do ktorejkoľvek izby. Detská izba s prvkami tyrkysovej farby na nábytku je vhodná pre chlapcov aj pre dievčatá. Manželská posteľ s atraktívnym tyrkysovým čalúnením alebo tyrkysový koberec či komoda v spálni vám pomôžu naladiť sa na letnú vlnu. Tyrkysová si však môže nájsť svoje miesto aj vo vašej kuchyni – v podobe originálnej kuchynskej linky tejto výraznej farby – či v obývačke, ktorej môže dominovať tyrkysová sedacia súprava.

4

Osviežujúce farebné doplnky

Ak sú pre vás neprípustné veľké farebné plochy vo výraznejších letných farbách, zamerajte sa na osviežujúce farebné akcenty, ktoré dodajú šmrnc vášmu farebne neutrálnemu nábytku. Tu je niekoľko možností ako si môžete farebne oživiť interiér doplnkami v letných odtieňoch:

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.