Ako si čo najlepšie vyskladať vysnívanú domácu kanceláriu

To, aký ste človek, druhí ľahko odhalia aj podľa vašej kancelárie. Je zariadená stroho, bez zbytočných doplnkov, alebo ste sa pri výbere kancelárskeho nábytku nechali strhnúť svojím zmyslom pre detail? Čo by vo vašej domácej kancelárii nemalo určite chýbať?

Priestranný písací stôl vs útly počítačový stolík

Sami sa poznáte najlepšie. Niekto potrebuje veľa pracovného priestoru, iný sa nerád rozťahuje. Podľa toho, akú prácu vykonávate, si do svojej pracovne voľte taký kancelársky nábytok, ktorý je ušitý na mieru vašim potrebám. Ak neustále prehadzujete kôpky papierov alebo pracujete s množstvom literatúry, najlepším riešením je priestranný písací stôl, obyčajný alebo rohový, na ktorý sa vám zmestí všetko – dokumenty, kalendár, stojan s perami i počítač. Vhodné je, ak obsahuje aj skrinky a zásuvky, vďaka ktorým máte všetko vždy poruke. Neprajete si priestor zapratávať zbytočnými kusmi nábytku? Aj za modernými počítačovými stolíkmi sa dá pracovať pohodlne, či využívate PC alebo notebook. Umiestnite si PC stôl alebo písací stôl tak, aby ste si užili čo najviac prirodzeného svetla.   

nabytok-do-domacej-kancelarie

Funkčný kancelársky nábytok

Keď kancelária na mieru, tak najlepšie vyskladaná z jednotlivých komponentov sektorového kancelárskeho nábytku. Kto často prijíma v pracovni klientov, ocenia, že sa môžu pohodlne usadiť v kresle či na pohovke a vypiť si kávu. Jedným očkom môžu pri rozhovore s vami pozorovať otvorené regály s certifikátmi a diplomami alebo si prezrú vašu rozsiahlu zbierku kníh. Je pravda, že preplnená knižnica nemusí hneď znamenať, že ste sčítaní alebo že literatúru často využívate, ale pracovni určite dodá odborný a elegantný charakter. Ak chcete pracovni darovať kus svojej osobnosti, na regáloch, vo vitrínach či na písacom stole majte uložené všetko, čo je vám blízke. Môžu to byť fotografie blízkych, izbové rastliny, sviečky alebo dekoračné úložné boxy a krabičky.

Nezabúdajte na kvalitnú kancelársku stoličku

Zdravotným ťažkostiam predídete vďaka správnemu výberu kancelárskej stoličky. Najčastejšou voľbou sú pohodlné ergonomicky tvarované čalúnené kancelárske kreslá na kolieskach s možnosťou polohovania, ktoré sú doplnené o moderné kancelárske stoličky pre návštevy. Medzi kancelárskym nábytkom už dnes nájdete aj špeciálne kancelárske stoličky, tzv. kľakadlá, ktoré vás učia správnemu držaniu tela. Kancelárske kreslo majte k PC alebo písaciemu stolíku umiestnené vždy tak, aby ste nesedeli vykrútení, ale sa dívali priamo pred seba. Vás predsa po pracovnej dobe nemusí bolieť chrbtica ani krk.