Domáca kancelária, v ktorej je radosť pracovať: 4 praktické rady


Home office je súčasťou každodenného života mnohých ľudí, ktorí denne pracujú s počítačom. Práca z domova prináša veľa výhod. Domáca kancelária je však priestor, kde by napriek uvoľnenej domácej atmosfére nemal vládnuť chaos. Vytvorte si doma podmienky pre systematickú a kreatívnu prácu. Prinášame vám niekoľko rád, ktoré vám zjednodušia zariaďovanie domácej kancelárie a prácu z domova.


1. Uprataný stôl rovná sa sústredená myseľ

Keď sa snažíte sústrediť na obrazovku počítača, vaše periférne videnie nie je úplne vypnuté a vaše podvedomie stále vníma to, čo sa nachádza a deje okolo vás. Jednoduchou metódou ako sa vyhnúť rozptyľovaniu a rušivým elementom počas práce je upratať si na stole, odstrániť z neho zbytočnosti. Bez ohľadu na to, či máte veľký pracovný stôl alebo menší písací stolík, pravidlo prázdnej plochy vám pomôže udržať si počas práce vysokú mieru koncentrácie. Na stole zostanú iba nevyhnutné predmety.

Tip: Podľa feng-šuej by ste počas práce pri stole vždy mali mať za sebou stenu alebo aspoň stoličku s vysokou opierkou. Budete sa cítiť istejšie a pokojnejšie, keď budete mať „krytý chrbát“ a budete mať výhľad na dvere.

2

2. Kvalitná stolička vás ušetrí problémov s chrbticou

Výber kancelárskej stoličky alebo kresla je pre domácu kanceláriu kľúčový. A to najmä v prípade, že zvyknete pri počítači sedieť viac ako šesť hodín denne. Pri výbere kancelárskej stoličky na dlhé sedenie by ste sa mali v prvom rade zamerať na pohodlie a množstvo prvkov, ktoré si môžete prispôsobiť vašej postave. Pohodlná a praktická kancelárska stolička s kolieskami by mala mať nastaviteľnú nielen výšku sedu, ale aj lakťové opierky a opierku hlavy. Príjemným bonusom je funkcia hojdania.

3

3. Vizuálny smog skrotíte výberom vhodného nábytku

„Vizuálny smog“ nie je len problémom v mestách, kde sú chaoticky polepené plagáty a budovy pokreslené graffitmi. Podobný efekt môže nastať aj vo vašej domácej kancelárii, keď máte pri práci výhľad na stohy papierov, neumyté hrnčeky od kávy, otvorené zakladače a nedbalo položené kancelárske potreby. Jednoduchým riešením je odpratať všetok vizuálny neporiadok za zatvorené dvierka regálu. Okrem toho, že predmety zmiznú z vášho zorného poľa a nebudú zahlcovať vašu myseľ, získate ďalšiu výhodu – na vaše veci nebude sadať prach. Tento benefit poskytuje i policový regál s presklenými poličkami, ktorý môže zároveň poslúžiť aj ako vitrína. Úzky regál, ktorý kombinuje otvorené aj uzavreté poličky, môže slúžiť aj ako knižnica na vašu odbornú literatúru.

4

4. Zmysluplné doplnky vám pomôžu pracovať efektívnejšie

Ak najradšej pracujete počas večerných hodín, je dôležité, aby vám vo vašej domácej kancelárii nechýbalo primerané osvetlenie. Počas neskorého večera oceníte tlmenejšie svetlo, napríklad kombináciu stojacej lampy a stolnej lampy s tienidlom, ktoré vám v miestnosti vytvoria útulnú atmosféru.
Nezabúdajte tiež na časté vetranie a na izbové rastliny, ktoré vám pomôžu vytvoriť si v kancelárii príjemnejšiu klímu, potešia unavené oko a dodajú kyslík. Vhodným miestom pre izbové rastliny v kvetináčoch je nielen kancelársky stôl, ale aj komoda, regál, knižnica, príručný stolík alebo nástenná polica.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do domácej kancelárie, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.