Ako zariadiť detskú izbu pre najmenších?

Týmto orieškom si láme hlavu nejeden rodič. Každý z nás chce pre svojho malého drobca len to najlepšie, najkrajšie, najzdravšie a najbezpečnejšie. Keďže každý rodič má iné nároky, iný vkus a iné požiadavky, často krát je pre predajcov nábytku ako sme aj my, veľmi ťažké vyhovieť každému. Najmä z týchto dôvodov sa snažíme do našej ponuky nábytku pre najmenších postupne dopĺňať novinky a nábytok najaktuálnejších trendov, tak aby sme výber rodičom uľahčili. Ponuku tvoria detské izby v rôznych farbách, materiáloch, dizajnoch a samozrejme spĺňajú rôzne bezpečnostné normy, aby sa predišlo prípadným zraneniam alebo škodlivým materiálom, s ktorými sú malé deti v kontakte.

Tento článok je venovaný typom pre zariaďovanie, aby sme aj touto cestou rodičom zjednodušili výber a možno práve u nás objavíte to, čo ste dlho hľadali.

FINO_11

Aké farby zvoliť?

Izba by mala pôsobiť relaxačne a upokojujúco, preto je vhodnejšie použiť do izby pastelové farby namiesto sýtych farieb. Ak chcete zariadiť izbu trendovo, namiesto tradičnej ružovej, modrej či zelenej farby môžete použiť bledú sivú farbu, ktorá údajne podporuje tvorivosť a upokojuje. Vyvarujte sa  vymaľovaniu všetkých stien a namaľujte len jednu, alebo farby v izbe zvýraznite farebnými, výraznými doplnkami, napríklad nálepkami na stenu, tapetami, ktoré sú praktické. S napríklad magnetickými nálepkami sa dieťa môže aj pekne zahrať. Farebný môže byť napríklad aj koberec alebo kvetináče, v ktorých sú zasadené kvety. Jemné farby platia aj pre jednotlivé kusy nábytku. Nábytok nájdete na našej stránke v rôznych jemných odtieňoch farieb a v ich kombináciách.

PINETTE_2

Rozloženie nábytku a umiestnenie postieľky

Základné pravidlá pre umiestnenie detskej postieľky:

  • vyhnite sa umiestneniu postieľky v prievane
  • neumiestňujte postieľku priamo k radiátoru alebo k inému zdroju tepla
  • postieľka by mala byť vždy na dohľad
  • v blízkosti postieľky by malo byť čo najmenej rôznych prístrojov
  • v blízkosti postieľky by sa nemali nachádzať veľké kusy nábytku, rôzne káble a lebo svietidlá

Aktuálnym trendom pri zariaďovaní detských izieb je rozloženie nábytku podľa učenia Feng šuej, ktoré má najlepšie vplývať na celkovú atmosféru a harmóniu v miestnosti.

Jeho základnými pravidlami sú:

  • postieľka patrí k stene
  • nohy nesmerujú k dverám
  • prípadné zrkadlo by nemalo odrážať spiace dieťa
  • vyhnite sa plastovým materiálom, uprednostnite prírodné

LOTTA_3

Pre sladké sny

Dieťa by určite malo mať čím skôr svoju vlastnú posteľ, a to vo veľkosti zodpovedajúcej jeho telesnej výške. Pre zdravý spánok dieťaťa uprednostnite pri výbere matraca prírodné materiály ako bavlna, kokos, prírodný kaučuk. Z postieľky by mal byť pohodlný výhľad na dvere a okná miestnosti a za spiacou hlavou plná stena. Ak sú nad postieľkou nosné trámy stropu a neviete ju presunúť inam, prekrytie trámu alebo postieľkový baldachýn je možné náhradné riešenie.

Zdravotne nezávadné materiály

Všetky naše nábytky sú vyrobené z hypoalergénnych, bezpečných pre dieťa, certifikovaných materiálov.

Výrobca použil špeciálne vybrané nátery a farby, ktoré sú pre dieťa nezávadné. Náter je vysoko odolný voči mechanických a chemickým poškodeniam (poškriabaniu, detské oleje). Náter je bezpečný pre deti, získal osvedčenie v súlade s normou UNI EN 12720.