Ako vybrať ten správny stôl a stoličku do študentskej izby: praktický návod


Nábytok do študentskej izby bude vašim ratolestiam slúžiť niekoľko rokov počas strednej alebo vysokej školy, no s veľkou pravdepodobnosťou bude užitočný aj neskôr. Stôl a stoličku, ktoré sa dizajnom aj funkčnosťou približujú ku kancelárskemu nábytku pre dospelých, môžu vaše deti využiť aj vo svojich prvých „štartovacích“ bytoch. Správnemu výberu tohto typu nábytku by ste preto mali venovať mimoriadnu pozornosť.


Písací stôl na učenie aj na hry

Detské písacie a PC stoly existujú v rôznych veľkostiach a vyhotoveniach – vyberajte ich podľa potrieb vašich ratolestí. Menší písací stôl s poličkami alebo písací stolík s regálom môže byť postačujúci na prácu s laptopom bez externého monitoru. V prípade, že vaše dieťa využíva najmä desktopový počítač s veľkým monitorom a reproduktormi, a okrem učenia sa aj rado zahrá na počítači, bude potrebovať PC stolík, na ktorý sa zmestí všetka nevyhnutná technika, ale aj písacie potreby a učebné pomôcky.

Tip: Tínedžeri, ktorí milujú variabilné študijné prostredie, určite ocenia vychytávku – prenosný nastaviteľný stolík na notebook, ktorý nezaberie veľa miesta a je vybavený praktickým chladiacim ventilátorom.

2

Rohový písací stôl s úložným priestorom

Rohové písacie stoly sú obľúbeným riešením do študentskej izby. Kvalitný rohový stolík je vybavený úložným priestorom v podobe poličiek a zásuviek. Kancelársky rohový PC stolík s úložným systémom poskytuje dostatok miesta aj na učebnice a zošity, prípadne i na tlačiareň. Malý rohový písací stolík je vhodnou alternatívou do študentskej izby, o ktorú sa delí viacero súrodencov.

Tip: Do rohu malej študentskej izby môžete umiestniť aj šikovný rozkladací regál so stolíkom, ktorý nezaberie veľa miesta a vaše dieťa ho môže využívať podľa potreby.

3

Posteľ a stôl v jednom

Častým problémom, ktorý riešia rodičia súrodencov, je nedostatok priestoru a súkromia pre viacero školopovinných detí. Praktické zariaďovanie študentskej izby však nemusí prebiehať na úkor životného priestoru vašich detí. Vysoká posteľ so zabudovaným úložným systémom a výsuvným stolíkom je ako stvorená do izby, o ktorú sa delí viacero osôb. Praktická farebná posteľ so skrinkami a zásuvkami spestrí izbu vašich ratolestí a vylepší jej funkčnosť.

4

Ergonomická stolička

Pri výbere stoličiek pre deti a mladých dospelých by mala hlavnú úlohu zohrávať primeraná ergonómia, ktorá podporuje zdravé sedenie. Chodidlá osoby, ktorá sedí na stoličke, by mali uvoľnene spočívať na podlahe a stehná a lýtka sediacej osoby by mali spolu zvierať približne deväťdesiat stupňový uhol. Na dosiahnutie tohto ideálu je vhodné mať výškovo nastaviteľnú kancelársku stoličku alebo kancelárske kreslo s kolieskami, ktoré naviac disponuje aj ďalšími nastaviteľnými prvkami, ako sú opierky na lakte či na hlavu.

Tip: Pohodlné kancelárske kreslo s mäkkými vankúšmi, čalúnením z ekokože a s výklopnou opierkou na nohy je vhodné aj na dlhšie sedenie pre tínedžerov aj pre dospelých.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do detskej a študentskej izby, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.