Aj malá kuchyňa môže byť zariadená prakticky a účelne – toto by v nej nemalo chýbať


Nábytok do kuchyne a jedálne by mal byť v prvom rade prispôsobený potrebám každodenného života. Čo však v prípade, že túžite po nábytku, ktorý lahodí oku a je praktický, ale zároveň vás trápi skutočnosť, že vo vašej kuchyni chýba zopár užitočných metrov štvorcových priestoru? Riešením je účelne a prakticky navrhnutá kuchynská linka, ktorá vám pomôže vyťažiť maximum z obmedzeného priestoru, ktorý máte k dispozícii.


Vysoké skrinky s množstvom úložného priestoru

V prípade, že zariaďujete atypickú alebo menšiu kuchyňu, zamerajte sa na to, aby ste využili všetok priestor, ktorý je dostupný – teda ideálne až po strop. Vhodným riešením je variabilná kuchynská linka na vyskladanie, ktorá sa prispôsobí vašim potrebám. Kuchynský komplet so skrinkami po celej dĺžke a výške poskytne dostatok miesta pre vaše riady, kuchynské pomôcky aj trvanlivé potraviny.

2

Praktická kuchynská doska

Kuchynská linka s veľkou pracovnou doskou nemusí byť utópiou ani v menšej kuchyni. Stačí, ak budete vašu pracovnú plochu udržiavať nezapratanú a čistú. Pri výbere pracovnej dosky do kuchyne sa zamerajte na kvalitné materiály a vypracovanie. Uprednostnite povrchy, ktoré sa vyznačujú vysokou odolnosťou voči opotrebovaniu, vlhku a teplu, ako sú napríklad kvalitné drevotrieskové kuchynské dosky s vrstvou vysokotlakového laminátu.

3

Kvalitný hlboký drez

Praktický a dostatočne veľký drez oceníte najmä v prípade, že vaša kuchyňa nedisponuje umývačkou riadu. Kvalitný granitový drez je perfektným riešením do modernej kuchyne – granit nezadržiava nečistoty, ľahko sa čistí s pomocou bežných čistiacich prostriedkov a je veľmi odolný. Praktickým riešením do malej kuchyne sú i hlboké nerezové drezy s odkvapkávacím priestorom. Originálnym riešením do malej rohovej kuchyne je rohový nerezový drez. Čoraz populárnejšou alternatívou do kuchyne bez umývačky riadu je dvojitý drez, v ktorom je prídavná vanička, ktorá vám zjednoduší umývanie riadu aj kuchynské práce.

Tip: Aj v kuchyni, v ktorej chýbajú vzácne centimetre štvorcové, dbajte pri výbere drezu na to, aby bol nad ním dostatočný manévrovací priestor. Skvelým riešením je kombinácia hlbokého drezu a kuchynskej drezovej batérie s flexibilným ramenom a spŕškou.

4

Logicky usporiadané úložné systémy

V malej kuchyni mimoriadne záleží na tom, pre aké úložné systémy sa rozhodnete. Kuchynská linka so zabudovaným drôteným systémom pre potravinovú skriňu vám zjednoduší skladovanie trvanlivých nápojov a potravín. Drôtený systém do rohových skriniek vám umožní naplno využiť „nešikovný“ priestor v rohu, kam sa vďaka otočným poličkám ľahko dostanete. Príborník do zásuvky vám pomôže mať vždy poriadok nielen v príboroch, ale aj v drobnom kuchynskom náčiní a doplnkoch, ktoré používate pri varení. Dobre usporiadaný odpadový kôš vám zjednoduší separovanie smetí a je populárnym ekologickým riešením do modernej domácnosti.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do kuchyne, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.