Aj malá spálňa vie urobiť veľký dojem: 6 inšpirácií


Ak máte na spálňu vyhradenú izbu, ktorá nie je veľmi priestranná, nemusíte sa báť, že budete o niečo ochudobnení – aj malé spálne totiž vedia byť nielen útulné, ale aj štýlové a praktické. Nechajte sa inšpirovať a vyberte si nábytok do spálne, ktorý vám pomôže vyťažiť z malého priestoru maximum.

 

1. Svetlý nábytok opticky zväčšuje malý priestor

V prípade, že je vaša spálňa skutočne veľmi malá alebo tmavá, najlepší efekt v nej vytvoríte voľbou nábytku v svetlých farbách. Biely sektorový nábytok so zrkadlami vám pomôže využiť priestor naplno a opticky ho rozšíriť. Útulne pôsobí biely nábytok s drevenými prvkami. Efekt vzdušnej a svetlej spálne vám pomôže dosiahnuť svetlá manželská posteľ s nožičkami, skombinovaná s ďalším nábytkom s nožičkami (skrine, komody, kreslá…).

2

2. Pohodová spálňa v drevenom dizajne

Drevo vnesie do každého interiéru pocit tepla a domácej pohody. Spálňa v drevenom vzhľade dokáže z vašej spálne vytvoriť príjemné a útulné miesto, kde sa vám bude výborne odpočívať. Minimalistická skriňa s dreveným dekorom, zladená s posteľou a komodou je skvelým základom do spálne v zemitých farbách – spestriť si ju môžete farebnými vzorovanými závesmi, kobercami či posteľnou bielizňou.

3

3. Upokojujúce odtiene sivej

Čalúnená sivá posteľ je skvelým riešením, ak chcete mať spálňu zariadenú v nevtieravých neutrálnych farbách. Výborne ju doplní napríklad svetlosivý koberec s vysokým vlasom a svietidlá s tienidlami, ktoré vytvárajú príjemné tlmené osvetlenie.

4

4. Vzdušná a romantická posteľ

Ak je vaša spálňa menšia, neznamená to, že by ste si v nej nemali dopriať veľkú dávku romantiky – práve naopak. V útulnej malej spálni vynikne romantická kovová posteľ, ktorá vďaka bielej farbe a ľahkej konštrukcii pôsobí veľmi vzdušne, a to najmä v prípade, že k nej pridáte nadýchaný baldachýn. Romanticky založeným párom určite ulahodí aj pôvabná posteľ vo francúzskom štýle, ktorá má elegantné vysoké čelo.

5

5. Elegantná čierna spálňa (nielen) pre pánov

Ak si myslíte, že čierna spálňa je extravagantná, máte pravdu. Čierna je farba, ktorá v interiéri nie je vhodná pre každého a vyberajú si ju najmä páni a milovníci moderného štýlu a dizajnu. Aj čierna posteľ a nábytok však môžu v spálni vytvoriť veľmi elegantný a zároveň útulný efekt – stačí ak prvky v čiernej farbe skombinujete s drevenými prvkami a doplnkami v antracitovej a hnedej, prípadne tehlovej či medenej farbe. Ak zladíte tmavý nábytok a doplnky s citom, čierna bude na vás pôsobiť upokojujúco a každý večer sa v nej budete s radosťou ponárať do spánku.

6

6. Sklápacia posteľ pre maximálne využitie priestoru

Sklápacie postele začínajú byť čoraz populárnejším riešením v slovenských domácnostiach. Využívajú sa najmä v „multifunkčných“ miestnostiach ako sú garsónky, obývačky spojené so spálňou, hosťovské izby kombinované s pracovňami a detské či študentské izby. Spálňa, v ktorej je sklápacia manželská posteľ, môže byť cez deň vďaka jej prítomnosti o niečo väčšia a môžete ju využívať aj na prácu či na cvičenie bez toho, že by ste sa v nej cítili stiesnene. Horizontálna sklápacia posteľ môže obsahovať aj praktický úložný priestor v podobe poličiek s osvetlením.

7

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.