5 úžasných kuchýň, ktoré vás očaria

 

Kuchyne nie sú iba „úžitkovým“ priestorom, kde sa pripravujú pokrmy a umývajú riady. Práve kuchyne bývajú v mnohých domácnostiach miestom, kde sa pri stole schádza celá rodina – plnia funkciu jedálne, spoločenskej miestnosti a niekedy aj pracovne. V moderných bytoch a domoch bývajú kuchynské priestory často prepojené s obývačkou, kuchynské linky s ostrovčekmi a barovými pultmi vytvárajú veľký priestor pre interakcie celej rodiny a tiež hostí počas spoločenských udalostí. Zariaďte si vašu kuchyňu v štýle, ktorý najviac zodpovedá vášmu vkusu. Prinášame vám päť inšpirácií.

 

1. Moderná kuchyňa v drevenom vzhľade

Hoci drevo ako materiál si zväčša spájame skôr s vidieckym, rustikálnym či provensálskym štýlom, svoje miesto má aj v moderných interiéroch. Kuchyňa v drevenom vzhľade pôsobí elegantne a moderne, nie však chladne či stroho. Svetlá kuchyňa s dreveným dekorom vynikne v kombinácii s neutrálnou sivou pracovnou doskou a jedálenským nábytkom bielej alebo sivej farby. Svetlé drevo ocenia najmä priaznivci minimalistického, no útulného škandinávskeho štýlu. Odvážnejších milovníkov dreveného dekoru osloví kontrastná dvojfarebná kuchynská linka, ktorá kombinuje dve farby dreva.

2

2. Elegantná čierna kuchyňa

Čierna kuchynská linka s vysokým leskom je ideálna do dobre osvetlených, vzdušných priestorov, kde naplno vynikne jej čaro. Kuchyňa prepojená s obývačkou je ako stvorená na experimentovanie s tmavými farbami – doplňte čiernu kuchynskú linku výraznými obkladmi, kobercami, svietidlami a doplnkami v industriálnom štýle a vytvorte si doma jedinečnú dizajnovú kuchyňu.

3

3. Farebná kuchyňa pre odvážnych

Ak rozmýšľate nad kuchynskou linkou výrazného farebného odtieňa, vyberte si taký, ktorý bude tešiť všetkých obyvateľov vašej domácnosti. Kuchyňa výraznej farby môže byť vo vašej domácnosti dominantným dizajnovým prvkom – a ak ide o vašu obľúbenú farbu, bude vám každý deň zlepšovať náladu. Kuchynské linky červenej farby, ktorá je veľmi výrazná, bývajú často kombinované s bielou alebo čiernou farbou, vďaka čomu sa vytvorí harmonickejší efekt.

4

4. Jednoduchá biela kuchyňa

Biela kuchyňa pôsobí čisto a sterilne – na to, aby ste v nej vytvorili útulné prostredie, pridajte farby a vzory, ktoré jej vdýchnu život. Biely kuchynský komplet vynikne v kombinácii s farebnými stenami, výraznými obkladmi a dlažbou, ale aj s farebným jedálenským setom a doplnkami. Kuchynská linka bielej farby si skvele rozumie aj s dreveným masívom a nábytkom z imitácie dreva.

5

5. Elegantná a nadčasová sivá kuchyňa

Svetlosivá kuchynská linka je stále vzdušná a presvetlí miestnosť podobne ako biela, no je menej náročná na údržbu. Sivá farba poskytuje množstvo priestoru na kreativitu, pretože sa ľahko kombinuje – znesie dokonca i neónové odtiene obkladov a doplnkov. Dvojfarebná sivá kuchynská linka pôsobí nadčasovo a vynikne napríklad v kombinácii s pastelovými farbami.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.