Nadčasový a moderný interiér v škandinávskom štýle, ktorý dýcha teplom domova


Interiéry v škandinávskom štýle sú čoraz vítanejším javom i v našich končinách. Tento štýl sa vyznačuje minimalistickým a zároveň útulným zariadením jednotlivých izieb, ktoré sú väčšinou ladené do neutrálnych farieb. V severskom interiéri nesmú chýbať ani textilné prvky a náladové osvetlenie. Poradíme vám ako si môžete jedinečný štýl a pohodu severských interiérov užívať aj u vás doma – a to nielen počas zimných mesiacov.

 

Sektorový nábytok v svetlých farbách

Najjednoduchším základom pre izbu zariadenú v škandinávskom štýle je farebne zladený nábytok bielej, krémovej, slonovinovej či svetlosivej farby. V kombinácii s výraznejším farebným odtieňom steny vynikne váš biely sektorový nábytok v spálni a nebude pôsobiť stroho ani sterilne. Svetlý sektorový nábytok je vhodný aj do detskej izby. Kombinácia bielej farby a dreva sa ideálne hodí do obývačky v škandinávskom štýle.

2

Minimalistické posedenie v obývačke

Základom pre obývačku v umiernenom škandinávskom štýle môže byť jednoduchá celočalúnená pohovka sivej, bielej, béžovej či inej neutrálnej farby, prípadne rohová sedacia súprava s vankúšmi, ktoré už na prvý pohľad pôsobia veľmi pohodlne. Zvyšok obývačky môže dotvoriť jednoduchá obývacia stena bez nožičiek alebo sektorový nábytok v kombinácii bielej farby a dreva.

3

Čalúnená manželská posteľ

Mäkké línie čalúneného nábytku lákajú k odpočinku v príjemnom prostredí severskej spálne. Čalúnená posteľ s vysokým čelom vám v spálni vytvorí útulné a bezpečné hniezdočko. Čalúnená posteľ so zaoblenými rohmi skvele vynikne v kombinácii s nábytkom, ktorý je zladený do podobného štýlu. Minimalistická čalúnená manželská posteľ s nožičkami vďaka svojmu vzdušnému dizajnu nezaťaží ani menšiu spálňu.

4

Pohodlné čalúnené kreslo na čítanie

K dlhým zimným večerom, o ktoré v Škandinávii nie je núdza, patrí aj pohoda pri čítaní kníh – doprajte si preto kvalitné čalúnené kreslo, v ktorom sa vám bude dobre odpočívať po práci. Kreslo typu ušiak s podnožkou v obývačke, spálni či pracovni vám umožní maximálny relax s vyloženými nohami. Výborným riešením je i čalúnené hojdacie kreslo v modernom prevedení. K vášmu čitateľskému zákutiu neodmysliteľne patrí aj praktický príručný stolík a primerané osvetlenie, napríklad v podobe elegantnej voľne stojacej lampy.

5

Nápadité doplnky s praktickou funkciou

Ku škandinávskemu štýlu patria praktické doplnky, ktoré sú príjemné na pohľad i na dotyk, napríklad:

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.