4 tipy: takto vyberiete ten správny stôl a stoličku do študentskej izby

Začiatok nového školského a akademického roka je výbornou príležitosťou pre zmenu – čo tak vybaviť izbu vašej ratolesti novým nábytkom do študentskej izby? Nový písací stôl so stoličkou určite urobia radosť vašim tínedžerom alebo vysokoškolákom, ktorí trávia veľa času pri počítači. Možností je veľa. Poradíme vám ako správne vybrať tú najlepšiu alternatívu.


1. Zamerajte sa na ergonomický nábytok

Kvalitná ergonómia by mala byť samozrejmosťou pre každého, kto trávi veľa času sedením pri písacom stole. Detské písacie a PC stoly bývajú spravidla prispôsobené výške a potrebám detí, ktoré študujú na základnej a strednej škole. Viac možností a variability pre starších študentov poskytnú klasické kancelárske písacie stoly, ktoré sú spravidla vyhotovené v neutrálnej farebnej kombinácii. K písaciemu stolu s dostatočne veľkou pracovnou plochou a úložným priestorom je vhodná ergonomická stolička, dizajnové herné kreslo či kancelárske kreslo s nastaviteľnými prvkami (výška, opierky na lakte a na hlavu), ktoré sa prispôsobia postave vášho dieťaťa.

Tip: Keď vaše dieťa sedí na stoličke pri písacom stole, jeho lýtka a stehná by mali spolu zvierať približne deväťdesiatstupňový uhol. Výškovo nastaviteľné kancelárske stoličky a kreslá by preto mali byť základom pre zdravé sedenie v každej študentskej izbe.

2

2. Počítajte s priestorom pre desktopový počítač

Hoci mnoho detí aj dospelých dnes využíva na písanie moderné a ľahké laptopy, klasické desktopové alebo stolné počítače s veľkým výkonom a s monitorom sú stále častým javom, a to najmä u študentov, ktorí pracujú s grafickými programami alebo si s radosťou zahrajú počítačové hry. Myslite na to pri výbere nábytku. Písací stôl do študentskej izby by mal mať vyhradený priestor pre desktopový počítač a monitor. Klasický PC stolík s priehradkou na počítač a výsuvnou poličkou na klávesnicu je skvelým riešením pre študentov aj pre mladých absolventov, ktorí pracujú z domova.

3

3. Vyťažte maximum z nevyužitých rohov

Študentská izba ja často priestorom, o ktorý sa musí deliť niekoľko súrodencov. Každý z nich by mal mať vlastný písací stôl a stoličku, a to aj za cenu toho, že nebudú mať veľkú pracovnú dosku. Na umiestnenie malého stolíka sa môže hodiť aj nevyužitý roh izby, kam sa určite zmestí minimalistický rohový stolík či rohový písací stôl s rafinovaným úložným priestorom na učebné pomôcky. Úložný priestor v študentskej izbe vám pomôže navýšiť i kvalitný rohový regál.

4

4. Ušetrite miesto s multifunkčným dizajnom

Písací stôl pre študentov nemusí byť vždy iba samostatne stojaca jednotka. Moderný multifunkčný nábytok prináša nové možnosti aj do izby pre vaše školopovinné deti či pilných študentov – vysokoškolákov. Písací stolík spojený s regálom či nenápadný rozkladací regál so stolíkom je jednoduché riešenie do izby, o ktorú sa delí viacero osôb. Tieto stolíky sú skvelé na každodenné aj príležitostné používanie a poskytujú množstvo úložného priestoru. Výbornou alternatívou do študentskej izby je i vysoká posteľ so stolíkom, ktorá má pod lôžkovou časťou množstvo poličiek a skriniek.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.