4 tipy na jesenný update úložných priestorov v šatníku: takto ho oživíte a získate viac miesta

Leto sa chýli ku koncu a so zmenou počasia zavítajú zmeny aj do našich šatníkov – ľahké letné odevy uvoľnia cestu teplejším kúskom, v ktorých privítame prvé jesenné dažde a chladnejšie počasie. Daždivé dni sú ideálnou príležitosťou na osviežujúci jesenný update a upratovanie vo vašom šatníku. Poradíme vám ako si môžete vylepšiť úložné priestory pred jesennou sezónou a vyťažiť maximum z vášho šatníka, a to bez ohľadu na jeho veľkosť.


1. Šatníkový organizér na lepšie využitie priestoru

Samostatný šatník, veľká šatníková skriňa alebo vysoká vstavaná skriňa s posuvnými dverami sú výborným riešením na skladovanie oblečenia a obuvi. Čo však v prípade, že vo vašom šatníku chýbajú variabilné úložné možnosti? Jednoduchým a rýchlym riešením, ktoré si nevyžaduje nijaké stavebné úpravy, je šatníkový organizér s poličkami a závesnou tyčou. Organizér z plastu a kovu, s uzatvárateľnými policami, vešiakovou tyčou a priestorom na topánky, je vhodný do otvoreného samostatného walk-in šatníka, ale aj do priestrannejšej predsiene. Voľne stojaci organizér na topánky poskytne dostatok úložného priestoru na obuv aj na jesenné a zimné doplnky.

2

2. Ľahko dostupný pomocný vešiak

Šikovné vešiaky dokážu rozšíriť úložný priestor rýchlo a efektívne – stačí si vybrať podľa vašich priestorových možností. Do väčšieho šatníka je vhodný pojazdný vešiak, na ktorý sa zmestia odevy na vešiakoch aj topánky (na spodnú poličku). Maximálne prispôsobivou alternatívou je pojazdný vešiak s nastaviteľnými tyčami.

Vešiak typu nemý sluha je skvelým riešením pre tých, ktorí si radi chystajú vopred outfity na ďalší deň – okrem odevov sa naň zmestia aj doplnky.

Na stenu či na dvere samostatného šatníka je možné umiestniť nástenný vešiak alebo panel s háčikmi na zavesenie oblečenia a doplnkov, ktoré chcete mať rýchlo poruke.

3

3. Šikovná nadstavba

Obľúbeným domáckym riešením na okamžité rozšírenie úložného priestoru v skrini sú jednoduché úložné boxy, ktoré sa vyložia na skriňu. Ich nevýhodou však je, že nepôsobia veľmi esteticky a sadá na ne prach. Praktickou alternatívou, ktorá nebude „kričať“ a vyčnievať z radu, je nadstavec na šatníkovú skriňu, ktorý ladí s vašou skriňou. Jednoduchý nadstavec nemusí siahať až po strop, no rozhodne zväčší vaše úložné možnosti – nie však na úkor dizajnu.

Tip: V prípade, že máte rohovú šatníkovú skriňu, zvážte i praktický rohový nadstavec z rovnakého materiálu.

4

4. Taburet s bonusom

Zaujímavým a praktickým spôsobom ako zlepšiť úložné možnosti v spálni je i lavica, vybavená úložným priestorom, ktorá je umiestnená pri manželskej posteli. Podobný efekt dokáže vytvoriť aj skladací taburet, ktorý môže stáť pri posteli, pri stene, alebo môže byť umiestnený v priestore walk-in šatníka ako doplnkový úložný box a zároveň praktická lavička. Využijete ho počas obliekania a obúvania sa ale aj ako odkladací priestor na šaty a doplnky.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do spálne a do šatníka, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.