4 originálne tipy ako vniesť do spálne svieži letný nádych


Letné mesiace, počas ktorých nás zvyknú potrápiť miestami až tropické horúčavy, sú výbornou príležitosťou na vykonanie osviežujúcich zmien v spálni. Nové doplnky a nábytok do spálne vám pomôžu oživiť priestor, v ktorom spíte a relaxujete. Poradíme vám ako si môžete vylepšiť spálňu rýchlo a jednoducho s pomocou malých, ale sofistikovaných úprav, ktoré nezaťažia váš rozpočet.


1. Vneste do spálne svetlo s pomocou zrkadla

Zrkadlá sú ideálnym riešením, ak chcete v spálni urobiť rýchlu premenu. Správne umiestnené zrkadlo dokáže váš priestor opticky zväčšiť a vniesť do tmavšej spálne viac svetla. Zrkadlo v originálnom ráme dodá vašej spálni šmrnc. Veľké stojanové zrkadlo oceníte pri obliekaní a skúšaní vašich letných outfitov. Okrúhle zrkadlo na stene zjemní priestor, v ktorom je veľa nábytku s ostrými hranami.

Tip: Bez ohľadu na to, aké zrkadlo si vyberiete, dajte si záležať na jeho správnom umiestnení. Podľa feng šuej by zrkadlo nemalo visieť oproti posteli – ak sa v ňom vidíte, keď sedíte alebo ležíte v posteli, umiestnite ho radšej na inú stenu.

2

2. Doprajte si novú ambientnú lampu

Správne zvolené svietidlá v spálni dokážu vytvoriť čarovnú atmosféru. Okrem stropného svietidla by tu preto určite nemali chýbať menšie lampy, ktoré vyčarujú v izbe príjemné ambientné osvetlenie počas večerných hodín. Stojaca lampa s tmavým tienidlom vyžaruje mäkké, tlmené svetlo, ktoré je ako stvorené do miestnosti, v ktorej sa relaxuje. V prípade, že radi čítate pred spaním, na vašom nočnom stolíku by nemala chýbať stolná lampa so žiarovkou, ktorá produkuje do žlta sfarbené svetlo, vďaka ktorému ľahšie zaspíte. Jednoduchá keramická stolná lampa bielej farby je vhodná do akejkoľvek spálne – osvieži váš interiér nezávisle od štýlu, v ktorom je zariadený.

3

3. Schlaďte sa modrou farbou

Modrá je farba, ktorú vo vašej spálni určite oceníte počas horúcich mesiacov roka, keď je každé schladenie vítané – i to vizuálne. Elegantný modrý tieniaci záves so zamatovou textúrou vám pomôže udržať slnečné lúče a nadbytočné teplo za oknom. Modrá prikrývka na posteľ pocitovo schladí vašu izbu, podobne ako modré obliečky na dekoračné vankúše. Počas letných mesiacov tiež určite oceníte modré obliečky zo 100% bavlny, ktoré sa vďaka svojmu prírodnému zloženiu neprehrievajú, ale budú vás, naopak, príjemne chladiť.

Tip: Pre extra chladivý efekt pri spaní vám odporúčame investovať do posteľných obliečok z bavlny so saténovou úpravou.

4

4. Vytvorte si kútik na čítanie s hojdacím kreslom

Ak radi čítate, no neradi ležíte s knižkou v posteli, je ideálny čas na to, aby ste si v spálni vytvorili novú zónu – relaxačný čitateľský kútik s pohodlným hojdacím kreslom. Do menších priestorov sa výborne hodí čalúnené hojdacie kreslo. Do spálne však môžete umiestniť aj pohodlné záhradné hojdacie kreslo z umelého ratanu, vybavené mäkkým vankúšom, či originálne závesné kreslo vo vidieckom štýle – napriek tomu, že tieto hojdacie kreslá sú primárne určené do exteriéru, sú obľúbeným dizajnovým riešením aj do moderných interiérov.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do spálne, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.