Užitočné informácie pri výbere detskej postele

Pri výbere nábytku do detskej izby hrajú hlavnú úlohu detské postele. Každý rodič chce pre svoje dieťa to najlepšie a k tomu určite patrí aj kvalitný a zdravý spánok. Posteľ dieťaťu poskytuje miesto pre relax, oddych a spánok, takže by mala vzbudzovať príjemné pocity. U nás nájdete detské postele s matracom, či detské postele so zábranou, dievčenské postele, ale aj postele pre chlapcov. Okrem zabezpečenia kvalitného spánku, postele pre deti z našej ponuky sú vyrobené z kvalitných materiálov, spĺňajú bezpečnostné požiadavky, ktoré sa týkajú najmä ostrých hrán, výšky plochy na spanie a podobne. Ponúkame široký sortiment detských poschodových postelí, 3-lôžok, auto - postelí, postelí s prístelkou, ktoré vyriešia otázku menších rozmerov detskej izby a budú výborným riešením pre izbičky obývané viacerými súrodencami.

                              JERRY_JE_01_3

 

Deti zbožňujú poschodové postele

Nielenže sú výbornými preliezačkami a poskytujú im spánok, sú pre deti aj neobmedzeným priestorom na ich každodenné hry. Taktiež ušetria priestor v detskej izbe. Pre maximálnu bezpečnosť a zároveň kvalitný spánok, treba do poschodových ako aj ostatných detských postelí investovať a vyberať kvalitu. No treba myslieť aj na to, že investíciu do postele nerobíme každý deň - nie je to práve najlacnejšia záležitosť. Preto je určite dobré zauvažovať trocha dopredu, a vybrať takú veľkosť postele, aby deťom poslúžila minimálne niekoľko rokov.
Väčšina poschodových postelí je určená pre dve deti, no my sme do našej ponuky zahrnuli poschodové postele, ktoré sú 3-lôžka a 1-lôžka. 3-lôžko je ako stvorené pre tri vaše ratolesti alebo aj pre kamarátov, ktorý prišli na návštevu. Poschodovou posteľou s jedným lôžkom môžete oživiť a spestriť vášmu dieťaťu spánok a izbu. Tieto postele sú úžasným a praktickým pomocníkom, pretože veľa - krát slúžia aj ako skrine, police a písacie stoly.

                                Komi_galeria_1

 

Rozkladacie detské postele – 2-lôžka

Určite sa vám už stalo, že najlepší kamarát/kamarátka vášho dieťaťa mal u vás zostať cez noc.
Ak bývate v byte, aj takáto zdanlivo jednoduchá situácia môže vypáliť celkom problematicky, keď si zrazu uvedomíte, že nie je posteľ navyše.
Obvykle sme radi, že do bytu napraceme všetko, čo potrebujeme. Posteľ pre hostí alebo hosťovská izba, je pre nás väčšinou až na poslednom mieste v otázke zariaďovania domácnosti. Ale niekedy sa u každého vyskytne situácia, keď by sa jedna posteľ navyše zišla. Riešením je rozkladacia detská posteľ. Cez deň táto posteľ zaberá miesto ako jedna posteľ, ale keď príde návšteva, dá sa spodná časť vysunúť, a vznikne skvelá prístelka.
Ak je skutočne vaším problémom priestor, určite vás poteší, že s rozkladacou detskou posteľou nestratíte ani cenný úložný priestor. Takmer všetky rozkladacie postele už dnes majú pod prístelkou zásuvky, ktoré slúžia ako úložný priestor, takže priestor nielenže nestratíte, ešte ho získate aj navyše.

                                  RICO_dvojlozko_biela_modra
 

Bezpečnosť detskej postele

Detská posteľ by mala mať zaoblené hrany a kvalitnú povrchovú úpravu. Hocijaké vyčnievajúce alebo ostré prvky môžu ovplyvniť nielen vzhľad, ale predovšetkým bezpečnosť dieťaťa. Niektoré postele môžu byť síce dizajnovo krásne a farebné, ale v skutočnosti môžu ohroziť bezpečnosť. Preto sa do našej ponuky snažíme zaradiť postele, ktoré nebudú vaše dieťa ohrozovať. Majú oblé hrany, na hranách ABS dyhy, ktoré taktiež prispievajú k bezpečnosti, farby a laky, ktorými sú postele povrchovo upravené, sú ekologicky a zdravotne nezávadné. Rošty do postelí sú z hrubých materiálov, aby odolali vystrájaniu detí. Väčšina postelí je zabezpečená bočnou zábranou, ktorá zabráni pádu dieťaťa z postele.

1

 

Tipy pre výber detskej postele

Keď sa snažíte vybrať novú posteľ, musíte kontrolovať všetky jej vlastnosti. Veľmi dôležité je uvedomiť si, že existujú tri rôzne časti ktoré tvoria posteľ. Je to samotná posteľ, rošt a matrac. Aby ste si boli istí, že bude mať vaše dieťa príjemný spánok, je absolútne nevyhnutné aby tieto prvky boli vhodné pre dieťa.


Rám postele

Mali by ste zvážiť druh materiálu, ktorý vyberiete pre detskú posteľ. Obvykle sú to drevo a laminát. Oba tieto materiály sú vhodné, pričom je dôležitá hlavne ich odolnosť. Vhodný materiál nie je kov alebo plastové materiály, nakoľko sa často rozpadávajú a vŕzgajú. U nás nájdete vhodné postele pre deti hlavne preto, lebo sú odolné a sú vyrobené z kvalitných materiálov, ako je napríklad borovicový masív.

Výber matraca

Voľba matraca môže byť nesmierne náročná. Existuje mnoho vlastností, na ktoré by ste mali brať ohľad, ale najhlavnejšia je asi tvrdosť. Tvrdosť matraca je dôležitá nakoľko matrac udržiava chrbticu v správnej polohe počas spánku. Nakoľko je pre každého vhodná iná tvrdosť matraca existuje tabuľka, ktorá by vám mala pomôcť pri výbere. Ďalej budete musieť zvážiť, či chcete matrac s pamäťovou penou, strunami, latexom či dokonca matrac s bambusom. Zvlášť u detí je výber matraca prioritný. Mal by spĺňať požadované kritériá, prispôsobiť sa chrbtici dieťaťa a zároveň ju správne tvarovať po celú dobu spánku. Deti trávia v posteli ešte o niečo viac času, než dospelí, a tak potrebujú dobré podmienky pre spánok. Bez vhodného matraca sa dieťa dobre nevyspí, pretože sa bude neustále budiť a hľadať si ,,svoju" polohu.

Tabulka_matracov