Takto si zariadite bývanie v jesenných farbách a naplníte váš domov teplom


Jesenné farby vnášajú do interiéru teplo a útulnú atmosféru. Živé odtiene pestrých jesenných listov krásne vyniknú na veľkých plochách ako sú postele, sedačky či koberce, ale aj na menších kusoch nábytku a na doplnkoch – záleží len na vašom vkuse a odvahe. Pozrime sa spolu bližšie na farby prírody, ktoré môžu spestriť váš interiér.

 

Zemité odtiene hnedej ako základ pre útulnú domácu atmosféru

Hnedá je základnou neutrálnou farbou, ktorá patrí k útulnému domovu – predovšetkým vo forme nábytku z dreva či jeho imitácie, napríklad v podobe ľahko kombinovateľného sektorového nábytku. Uzemňujúca hnedá vynikne aj na čalúnení pohovky či hojdacieho kresla. Atraktívnu hnedú farbu vnesie do vášho interiéru aj kožená taburetka, voľne stojaca lampa s elegantným čokoládovohnedým tienidlom či originálny hnedozlatý koberec s vysokým vlasom.

2

Hrejivé farby jesenných listov vyniknú na sedačke aj v doplnkoch

Ohnivá oranžová, žltá, červená a množstvo ich odtieňov jednoducho patria k jeseni a dokážu urobiť divy vo vašom interiéri. Rozkladacia oranžová sedačka môže byť neprehliadnuteľným stredobodom vašej obývačky, podobne ako pohovka tehlovej farby s potlačou jesenných listov. Do kútika na čítanie v jesennom duchu je ako stvorené kreslo typu ušiak s podnožkou, v atraktívnej horčicovožltej farbe. Nechcete to s jesennými farbami preháňať, no radi by ste si ozvláštnili priestor štýlovým žiarivým doplnkom? Bielo-oranžová polička na drobnosti alebo zrkadlo v zlatom ráme dodajú vašej miestnosti iskru.

3

Upokojujúca zelená farba lahodí oku

Tmavé odtiene zelenej farby patria k jeseni – najmä k jej začiatku. Mysteriózna smaragdovozelená farba vynikne predovšetkým na čalúnenom nábytku so zamatovou úpravou. Zelené čalúnené kreslo môžete skombinovať napríklad s nábytkom v odtieňoch hnedej a čiernej farby. Moderná posteľ so zeleným čalúnením a kovovými nožičkami v zlatej farbe pôsobí elegantne a luxusne.

4

Neutrálna sivá je ideálna na kombinovanie

V neskorších jesenných dňoch začína vonku prevládať sivá farba – upršané dni plné sivých mrakov a plazivá hmla sa zvyknú spájať práve s týmito odtieňmi. Sivá farba však dokáže v interiéri vytvoriť stabilný základ pre pôsobivé farebné kombinácie. Manželská posteľ so sivým čalúnením je obľúbeným riešením do útulnej spálne ladenej do škandinávskeho štýlu. Sivá rohová sedačka je základ do obývačky, ktorý môžete skombinovať tón v tóne, ale aj s pastelovými či výraznejšími jesennými farbami.

5 

Čierna farba dá vyniknúť ostatným

Nábytok v čiernej farbe vyzerá skvele v nevšednej a bohémskej kombinácii so zelenou farbou, s pestrými teplými odtieňmi jesenných listov a zlatými, prípadne medenými doplnkami. Čierna farba stien dáva obzvlášť dobre vyniknúť drevenému nábytku alebo sektorovému nábytku, ktorý kombinuje čiernu farbu a drevo – tento efekt môžete využiť napríklad v spálni, ktorá bude pôsobiť elegantne a zároveň útulne.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.