Sektorový nábytok do obývačky sa vám rokmi prispôsobuje

Výber nábytku do nového alebo zrekonštruovaného domu či bytu patrí k najobľúbenejším povinnostiam, aké nás pri zariaďovaní postretnú. Keď hľadáte nábytok do obývačky, je viacero dôvodov, prečo si vybrať práve sektorový nábytok. Ponúkame vám pár tipov, ako si zo širokej ponuky sektorového nábytku do obývačky vybrať a na čo si dať pri tom pozor.

3x áno sektorovému nábytku v obývačke

Hoci aj ponuka kompletov do obývacích izieb je veľmi bohatá, nemusíte v nej natrafiť na presne ten štýl nábytku, aký obľubujete. A možno vám ide skôr o to, ako jednotlivé nábytkové komponenty využijete u vás doma, najmä čo sa týka skladovania. Nemenej podstatné je, či vám bude nábytok do obývacej izby pasovať aj vzhľadom na rozmery či počet a charakter komponentov (vitrína, TV skrinka, komoda, skriňa atď.). Preto je sektorový nábytok do obývačky často prvou voľbou prakticky zmýšľajúcich rodín.

moderny-sektorovy-nabytok

Ako ešte sa vám nábytok dokáže prispôsobiť? Pokiaľ si domov zariaďujete zatiaľ len pre seba a svoju drahú polovičku, odkladacieho priestoru pravdepodobne nepotrebujete veľa. Až s príchodom detí sa ukáže, aké je dôležité mať dostatok skríň. Výhodou sektorového nábytku, ktorý máte v obývacej izbe, je, že ho môžete rokmi dopĺňať o ďalšie komponenty z rovnakej série, a zachováte tak jednotnosť miestnosti.

Nečakané sťahovanie do väčšieho? Nová obývačka je zrazu taká prázdna iba s tým nábytkom, ktorý ste si vzali so sebou, je načase popozerať sa, či sektorový nábytok vo vašej obývačke nie je možné doplniť o ďalšie, rovnaké kusy nábytku.

Ako si vybrať sektorový nábytok do obývacej izby

Keď si plánujete obývačku vybaviť sektorovým nábytkom, treba sa rozhodnúť, či si ju prajete mať vzdušnú alebo skôr využitú do posledného centimetra. Podľa toho si k základným komponentom, ako je TV skrinka, vitrína, polica nad TV či konferenčný stolík zvolíte i ďalšie kusy nábytku, napr. komody, skrine s policami, vešiakmi alebo ďalšie vitríny či knižnice, všetko vzhľadom na potreby úložného priestoru.

provensalsky-sektorovy-nabytok

Po ujasnení štýlu obývačky sa zamerajte na konkrétne skupiny sektorového nábytku do obývacej izby – rustikálny, provensalský, klasický, luxusný... A čo materiál nábytku? Obľúbená je kombinácia dreva a skla, pričom LED podsvietenie im len pridáva na modernom vzhľade.

Pri malých deťoch však môže byť prítomnosť skla na nábytku riskantná. Zvažovať môžete aj medzi lesklými a matnými plochami, príp. jedným očkom hodíte aj po nábytku z masívu, ktorý je síce ťažší, vyžaduje viac starostlivosti, ale aspoň je odolný a schopný tešiť vás celé roky.

Biely sektorový nábytok očarí všetky vekové skupiny

Zatiaľ čo kedysi boli moderné tmavšie druhy nábytku, najlepšie také, ktoré zakryli celú stenu a umožnili skladovať nielen domáci textil, ale aj porcelán, dnes hrá prím biela farba, príp. farebne kombinované kusy nábytku. Aj vy stále váhate, či by bol biely sektorový nábytok vhodný do vašej domácnosti? Nebojte sa ho! Miestnosť, v tomto prípade vaša obývačka, sa nádherne rozžiari, presvetlí, získa moderný charakter, a ak vás už nebaví denne utierať prach, pretože priam bije do očí, biely sektor vás tejto starosti zbaví. Uvidíte na ňom podstatne menej ako na nábytku s tmavým dekorom dreva, nehovoriac o drobných škrabancoch. Výhodou bieleho sektorového nábytku je, že sa dá dobre kombinovať aj s bielym nábytkom z iných sérií, podstatné však je držať sa konkrétneho štýlu, aby obývačka nepôsobila pozliepane.