Moderná a funkčná izba pre teenegera: 5 inšpirácií

Izba pre deti v pubertálnom veku je kráľovstvom s vlastnými pravidlami. Nachádza sa niekde v polovici cesty od detskej izby k izbe študentskej. Prinášame vám inšpirácie, ktoré vám pomôžu vytvoriť pre vašich tínedžerov zázemie, ktoré bude moderné a maximálne funkčné. Základ izby pre násťročných tvorí sektorový nábytok, ktorý si vaše ratolesti veľmi radi dotvoria podľa vlastných preferencií.


1. Nábytok v drevenom dekore pomôže vytvoriť útulnú atmosféru

Sektorový nábytok v drevenom dizajne je ako stvorený pre násťročných, ale aj pre vysokoškolákov, ktorí preferujú viac „dospelácky“ dizajn. Nábytok do detskej či študentskej izby v dizajne svetlého dreva je neutrálny a preto veľmi ľahko kombinovateľný s akýmikoľvek farbami stien a doplnkov. Nábytok z imitácie tmavého dreva pomôže vášmu teenagerovi vytvoriť si v izbe útulnú atmosféru. Nábytok v drevenom dekore spestrenom výraznými farbami pôsobí sviežo a mladistvo.

2

2. Univerzálna sivá upokojí a zlepší koncentráciu

Sektorový nábytok sivej farby je ako stvorený do izby pre chlapcov, ale aj pre dievčatá, ktoré obľubujú decentné, upokojujúce odtiene. Sivý nábytok v detskej izbe vytvorí skvelý základ pre relax či učenie bez rozptyľujúcich prvkov. Nábytok do detskej izby, ktorý kombinuje drevený dekor so sivou farbou, je neutrálny, nie však nudný. Je ideálny na osviežujúce kombinovanie s inými farebnými odtieňmi.

3

3. Minimalistický biely nábytok presvetlí malú izbu

Ak sa vaši puberťáci delia o menšiu izbičku, sektorový detský nábytok bielej farby im pomôže zväčšiť ju – aspoň vizuálne. Nábytkové zostavy bielej farby obľubujú najmä dievčatá, ktoré si ich rady dotvárajú obrazmi, textíliami a vhodne zvoleným osvetlením. Pôvabný dievčenský nábytok kombinujúci bielu a ružovú farbu je ako stvorený pre romanticky založené mladé slečny.

4

4. Výrazné svieže farby zlepšia náladu

Nábytok neutrálnej farby sa ľahko kombinuje, no mnoho teenagerov aj tak nedá dopustiť na nábytok výrazných, signálnych farieb alebo na zostavy sektorového nábytku s výraznými farebnými akcentmi. Pestrá rozkladacia pohovka, hravý bielo-žltý sektorový nábytok či výrazné farebné kancelárske kreslo k písaciemu stolu dokážu ozvláštniť interiér a zlepšiť náladu vašim teenagerom. Nezabudnite však na tenkú hranicu medzi povzbudivým a iritujúcim – výrazné farby by nemali byť príliš stimulujúce. Detská izba by mala slúžiť nielen na hry a umelecké aktivity či učenie, ale aj na oddych a spánok.

5

5. Atypický nábytok dodá detskej izbe výnimočnosť

Nejeden teenager sa vie nadchnúť pre originálne kusy nábytku, ktoré zvyčajne v detskej izbe chýbajú – doprajte vašim ratolestiam túto radosť. Atypickým prírastkom do ich detskej izbičky môže byť napríklad posteľ alebo regál so strieškou, ktorá pripomína domček. Milovníkov športu poteší nevšedný sedací vak v tvare futbalovej lopty či nápaditá autoposteľ.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do detskej a študentskej izby, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.