Farby Vianoc 2020: vytvorte si doma čarovnú atmosféru s trendy doplnkami

Tradičnými farbami Vianoc sú červená, zlatá a zelená. Každý rok sa k nim však pridávajú ďalšie farebné odtiene, ktoré dodávajú vianočnej výzdobe väčšiu pestrosť a robia ju zaujímavejšou. Nechajte sa inšpirovať trendy farbami, ktoré sú populárne v roku 2020, a pomôžu vám rozžiariť vašu sviatočnú obývačku, spálňu, detskú izbu či predsieň.


Slávnostné odtiene modrej farby

Modrá farba patrí k zime – evokuje nám farbu oblohy, keď sa stmieva, záhadnú hmlu i ľad. Jednotlivé odtiene modrej môžeme zakomponovať do „ľadovej“ vianočnej výzdoby. Najviac slávnostne pôsobí kráľovská modrá, no v kombinácii s bielou a striebornou vynikne aj žiarivá tyrkysová či svetlá „baby blue“. Sviatočný interiér si môžete spestriť aj doplnkami v modrej farbe, napr. modrou kožušinovou dekou či pôsobivým modrým kobercom.

2

Jemná a podmanivá ružová

Ak vás už omrzela klasická vianočná červená, vyskúšajte tento rok jej trendy alternatívu. Sofistikovaná ružová farba pôsobí jemne, elegantne a slávnostne, a to najmä v kombinácii so zlatou, striebornou a medenou farbou. Ružovú výzdobu na vianočnom stromčeku môžete doplniť o praktické ružové prvky – napríklad o mäkký kožušinový vankúš alebo originálnu ružovú kožušinu na podlahe, ktorá určite poteší aj mladšie ročníky. Pletený ružový taburet poslúži ako praktické doplnkové sedenie pre návštevy.

3

Biela vianočná klasika

Aj tradičná biela farba, evokujúca sneh a zimu, patrí medzi TOP farby Vianoc roku 2020. Táto nekomplikovaná a pre niekoho možno nudná farba korešponduje s obľúbeným moderným trendom, ktorým je minimalizmus. Tam, kde absentujú farby, o to viac vyniknú detaily. Originálne ozdoby na stromček v bielej farbe vytvoria pekný kontrast so zelenou farbou ihličia. Na bielych poličkách či bielom príručnom stolíku vynikne pestrá vianočná výzdoba. Biely stolík s nevšednou textúrou je ideálny na umiestnenie adventného venca či vianočnej kytice.

4

Elegantný kovový lesk

Zlatá farba sa zvykne tradične spájať s vianočnými sviatkami, podobne ako strieborná. V tomto roku si však na svoje prídu aj milovníci menej tradičnej metalickej farby, ktorou je medená. Lesklé medené dekorácie dodajú slávnostný nádych vášmu sviatočnému stolu. Príručný stolík v medenej farbe bude pekne ladiť s dekoráciami v prírodných farebných odtieňoch.

5

Zemitá hnedá

Hnedá nepatrí medzi farby, ktoré by sme si automaticky spájali s vianočným obdobím, a predsa k nemu neodmysliteľne patrí – stačí si spomenúť na voňavé medovníčky, na vianočný čaj, na oriešky, horúce kakao, čokoládové dobroty a aromatickú škoricu. Hnedá farba uzemňuje a evokuje pocit bezpečia a domácej pohody. Hnedé sviečky vám pomôžu vniesť do vašej domácnosti element ohňa a zeme.

Tip: Čo tak obohatiť svoj domov o nadčasové kúsky v zemitej hnedej farbe? Užite si napríklad relax na tmavohnedom hojdacom kresle a posvieťte si na knižku stojacou lampou s čokoládovohnedým tienidlom.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku a doplnkoch, ktoré máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.