Antidekubitné matrace

Tento článok je určený pre zákazníkov, ktorí sú nedobrovoľne pripútaní na lôžko na dlhú dobu. Je všeobecne známe, že dlhodobo ležiaci pacienti alebo starší ľudia majú väčšie riziko vzniku preležanín. Častokrát sa to týka aj chorých ľudí, ktorí sa nachádzajú doma. Aj napriek veľkej snahe medicíny, ostávajú preležaniny – dekubity, jedným z najvážnejších problémov starších ľudí pripútaných na lôžko. Preležaniny týmto ľuďom nielen znepríjemňujú život, ale aj ho ohrozujú.

Naša spoločnosť chce týmto ľuďom so špeciálnymi potrebami uľahčiť ich pobyt na lôžku a preto sme zaradili do našej ponuky – antidekubitné matrace, podložky a nepremokavé plachty.

 

antidekubitny matrac DISCOVERY

 

Aké sú antidekubitné matrace?

Názov antidekubitné je odvodený od slova – dekubity, čo odborne znamená preležaniny. Slovo anti – proti, takže spolu sú to matrace, ktoré pomáhajú predchádzať tvorbe preležanín. Vďaka pasívnym antidekubitným matracom je toto riziko mnohonásobne zredukované alebo eliminované. Tieto matrace poskytujú osobám s telesným postihnutím a obmedzením pohybu dostatočnú oporu pri vstávaní z lôžka. Počas spánku zaisťuje dostatočnú oporu všetkým častiam tela, zaisťuje správnu polohu chrbtice, hlavy, šije a nôh. Antialergénny povrch je samozrejmosťou.

 

Tieto matrace sú vyrobené z kvalitných Sonnocel pien, pamäťových Visco memory pien a špeciálneho poťahu Techmaflex.

Poťah Techmaflex je odnímateľný so zipsom na 3 strany s chlopňou (možnosť prania a chráni zips proti pretečeniu), prateľný na 95°C, vodeodolný, paropriepustný, baktériostatický so zníženou horľavosťou a pružný vo všetkých troch smeroch.

 

· T116 TECHMAFLEX BIPE FRC/22 cm, 200 g/m2 – zelená

· ISO 1663 – odolnosť proti prieniku krvi a telesných tekutín

· ISO 1664 – odolnosť proti prieniku krvných patogénov

· BS 6807, crib 5 – skúška správania matraca v ohni

· ČSN EN 20811 – odolnosť proti prieniku vody (min. 3 m) po 30-tich cykloch údržby (pranie 95°C, sušenie 20 min., sterilizácia v autokláve pri 121°C) je vodopriepustnosť 10 m vodného stĺpca – materiál je vtedy veľmi odolný

· Sanitized - protiplesňová a antibakteriálna úprava, rezistencia proti MRSA (zlatý stafylokok)

 

antidekubitny matrac CHALLENGER

 

Sonnocel pena – zaručuje pohodlie a dlhú životnosť matraca. Vysoká hustota zabezpečuje najvyššiu triedu prevencie a antidekubitálnej liečby. Má priečne a pozdĺžne prerezávané jadro pre dobré rozloženie tlaku tela a pre zvýšenie elasticity a prevzdušnenia. Prierezy zabezpečujú cirkuláciu vzduchu, odvádzajú paru a zároveň chránia pacienta pred vlhkosťou a prehriatím.

Pamäťová pena Visco memory – optimalizuje svoju tuhosť podľa absorbovaného tepla, ideálne rozdeľuje tlak a vyvíja len malý protitlak.

 

Na to, aby sme predchádzali vzniku dekubitov u ležiacich pacientov je potrebné robiť rôzne preventívne opatrenia. Aby sa znížil tlak na pokožku je nevyhnutné chorého polohovať a polohu meniť každé dve hodiny. Pokožku je potrebné masírovať, udržiavať v čistote a v suchu.

 

nepremokava plachta