Ako zariadiť predsieň prakticky a účelne v 5 prehľadných krokoch

Zariaďovanie predsiene nemusí byť komplikované. Jej základnou výbavou by mal byť nábytok, ktorý poslúži na uskladnenie obuvi, zvrškov a ďalších dôležitých vecí, ktoré vo vstupnej hale odkladajú jednotliví členovia vašej domácnosti. Poradíme vám ako si môžete predsieň zariadiť rýchlo, útulne a prakticky tak, aby vyhovela vašim nárokom.


1. Vyberte si skrinky, do ktorých sa veľa zmestí

Predsiene väčšinou nebývajú veľké miestnosti – najmä v panelákových bytoch ide často len o úzku chodbu. Využite preto potenciál vašej predsiene na maximum a zariaďte si ju nábytkom s veľkorysými úložnými možnosťami. Sektorový nábytok do predsiene je ideálnou voľbou. Farebne zladené skrinky primeranej veľkosti poskytnú domov vašim kabátom, bundám aj topánkam. Praktické predsieňové komplety, ktoré majú nadštandardnú výšku, vám umožnia využiť voľný priestor takmer až po strop, bez nutnosti zhotovovať nábytok na mieru.

2

2. Vybavte predsieň vešiakmi

Kvalitné vešiaky sú nevyhnutnou súčasťou predsiene. Ich prínos oceníte najmä v zime. Nástenné vešiaky a panely bývajú spravidla súčasťou sektorových zostáv nábytku do predsiene. Základné nástenné vešiaky môžete doplniť voľne stojacimi vešiakmi, ktoré poslúžia nielen na odkladanie búnd a kabátov, ale aj na zavesenie klobúkov, čiapok, šálov a dáždnikov.

3

3. Pridajte praktický botník

V žiadnej predsieni nesmie chýbať praktický priestor na uskladnenie topánok – botník, ktorý pasuje do vášho priestoru a poskytuje dosť miesta pre všetky topánky, ktoré aktuálne nosíte. Jednoduchým a vzdušným riešením je klasický kovový botník s otvorenými policami, na ktorom vaše topánky rýchlo preschnú. Do úzkej predsiene je výborným riešením úzky vyklápací botník. Veľký botník v podobe drevenej skrinky je vhodnejší do priestrannej predsiene. Zaujímavým riešením je i botník, ktorý zároveň slúži ako pohodlná lavička na prezúvanie.

4

4. Vyplňte prázdny priestor komodou alebo poličkami

V prípade, že vám v predsieni ešte ostal prázdny priestor a chýbajú vám úložné riešenia, môžete ho vyplniť zaujímavou komodou, ktorá zároveň poslúži aj ako odkladacia plocha pre kľúče, peňaženky a ďalšie predmety. Využite naplno aj vertikálny potenciál vašej vstupnej haly a pridajte nástenné police, ktoré môžu poslúžiť ako „záchytka“ pre vyššie spomenuté predmety alebo ako vitrína na vystavenie dekorácií.

5

5. Nezabudnite na zrkadlo

Zrkadlá sú ideálnym doplnkom do predsiene, a to najmä do takej, v ktorej by ste uvítali zopár centimetrov štvorcových navyše. Pridaním zrkadla opticky zväčšíte miestnosť a zároveň ju presvetlíte. Klasické veľké hranaté zrkadlo môže byť súčasťou sektorovej zostavy nábytku, no dá sa tiež vyhotoviť na mieru tak, aby pokrývalo čo najväčšiu plochu voľnej steny. Okrúhle zrkadlo je výbornou alternatívou do predsiene s množstvom hranatého nábytku, ktorej chcete dopriať harmonickejší vzhľad. Zrkadlo s kovovým rámom originálneho tvaru ozvláštni vašu predsieň a dodá jej bohémsky look. Výborným riešením, ktoré šetrí priestor, je vysoká skrinka na topánky, ktorá má zrkadlové dvierka.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do predsiene, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.