Ako zariadiť detskú izbu pre súrodencov?

Odpoveď na túto otázku by rado našlo veľa rodičov, ktorí majú viac detí, ale len jednu izbu. Spolužitie dvoch alebo viacerých súrodencov v jednej miestnosti, ktorá je pre nich spálňou, miestom pre robenie domácich úloh a aj miestom na hranie či oddych, nikdy nie je bezproblémové.

Základom je kvalitná a zároveň praktická posteľ

Dve samostatné postele síce podporia pekný pohľad na izbu, ale neušetria toľko miesta ako poschodová posteľ. Súrodenci si ju zamilujú, pretože budú mať viac miesta na hranie, ale aj preto, že detská posteľ s úložným priestorom, ktorých je momentálne na trhu veľké množstvo, sa im zíde pre uskladnenie hračiek či svojich malých tajomstiev. Ďalšou veľkou výhodou je, že môžete kúpiť takú posteľ, ktorej súčasťou je aj prístelka. Deti si tak môžu aj do malej izbičky pozvať priateľov na prespanie.

Izbu rozdeľte do pracovnej a oddychovej zóny

Každé dieťa potrebuje priestor pre spánok, prácu aj hranie. Takže ani pri väčšom počte detí v jednej izbe by sa nemalo stať, že jedno z nich spáva na rozkladacej pohovke alebo nemá stôl, kde môže písať úlohy. Jednotlivé zóny v izbe od seba musia byť oddelené.

Centrom odpočinkovej zóny sú postele s kvalitným matracom. Hernú zónu prispôsobte veku aj záujmom detí. Do časti izby, kde sa budú hrať menšie deti, môžete umiestniť farebný koberec, ale aj sedací vak, v ktorom si starší súrodenci môžu čítať alebo počúvať hudbu. Samozrejme, nezabúdajte na veľa skriniek, komôd a skríň, kde si schovajú hračky a svoje veci. Veľkú pozornosť treba venovať aj písaciemu stolukancelárskej stoličke, ktoré by mali byť na mieste s dostatkom svetla, čiže najlepšie pri okne.