Vzdušný a elegantný malý byt: takto ho s ľahkosťou zariadite v 5 krokoch

Malý byt dokáže byť celkom veľkou výzvou pri zariaďovaní – napriek menšej ploche však nemusí pôsobiť preplnene či chaoticky. Aj jednoizbový byt, ktorý v jednej izbe spája funkciu obývačky a spálne, môže byť elegantný a zároveň funkčný. Poradíme vám ako si ho môžete zariadiť s ľahkosťou a štýlovo.


1. Rafinovane zamaskujte posteľ

Medzi najväčšie kusy nábytku v malom byte patrí manželská posteľ. Pohodlná posteľ pre dvoch však môže byť aj nenápadná. Vyskúšajte riešenia, ktoré vám umožnia rafinovane schovať plne funkčnú posteľ:

  • rozkladacia pohovka s úložným priestorom cez deň slúži na sedenie a v noci vytvorí komfortné lôžko s bonelovou výplňou
  • rohová sedačka, ktorá môže byť umiestnená aj do priestoru, má pohyblivú časť s kolieskami a ľahko ju pretransformujete na pohodlné dvojlôžko
  • sklápacia posteľ v zloženom stave nezaberie viac miesta ako klasická šatníková skriňa.

2

2. Pridajte vzdušný závesný nábytok

Závesný nábytok oceníte najmä v kúpeľni – moderné kúpeľňové zostavy so skrinkami bez nožičiek opticky odľahčia malú miestnosť a zjednodušia vám upratovanie. Závesné police dokážu vylepšiť predsieň, kuchyňu či obývačku a sú výborným spôsobom ako rýchlo navýšiť úložný priestor tam, kde ho práve potrebujete. Vzdušne a ľahko pôsobia romantické a zároveň moderné závesné kreslá, ktoré môžu nahradiť klasické relaxačné alebo hojdacie kreslá.

3

3. Vyberte si transparentné stoly a stoličky

Jedálenské stoly a stoličky z transparentných materiálov sú dizajnovým riešením, ktoré vyzerá mimoriadne dobre v multifunkčnom jednoizbovom byte alebo garsónke. Jedálenský stôl zo skla a kovu je farebne neutrálny a môžete ho zladiť s kovovými stoličkami, ktoré majú čalúnenie z látky alebo ekokože. Štýlovým riešením do jedálne v malom byte sú i „neviditeľné“ jedálenské stoličky z priehľadného polykarbonátu. Posedenie pri sedačke môže doplniť dizajnový konferenčný stolík zo skla.

4

4. Využite optické finty

Zväčšite plochu vášho malého bytu s pomocou optických trikov. Biely sektorový nábytok s vysokým leskom bude efektívne odrážať svetlo, podobne ako zrkadlo – vďaka tomu bude vaša miestnosť pôsobiť svetlejšie a priestrannejšie. Podobný výsledok dosiahnete aj so skutočnými zrkadlami, ktoré môžu byť umiestnené na šatníkovej skrini alebo na stene. Zrkadlo v zaujímavom ráme môže zdobiť aj váš toaletný stolík. K optickému zväčšeniu miestnosti prispeje i svetlá farba podlahy. Ak nechcete meniť dlažbu, investujte do veľkého bieleho koberca, ktorý navyše vašu izbu príjemne zútulní.

5

5. Nezabudnite na elegantný nábytok s nožičkami

Nábytok s úzkymi nožičkami vnesie do vášho interiéru eleganciu a mierny nádych retra – a pritom ho vizuálne nezaťaží. Dizajnová pohovka s nožičkami je ako stvorená na kompaktné posedenie do malej obývačky. Štýlová komoda s nožičkami alebo vzdušný príručný stolík s kovovými nožičkami vylepší vašu obytnú miestnosť alebo predsieň. Nábytok do kúpeľne s vysokými nožičkami ozvláštni malú kúpeľňu a dodá jej nádych luxusu.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.