Študentská izba na učenie aj relax: 4 atraktívne riešenia

 

Študentská izba nie je len miestom, kam vaše dospievajúce dieťa chodí prespať. Táto izba plní viacero funkcií, ktoré by ste mali zohľadniť pri výbere nábytku. Izba pre študenta by mala byť zariadená prakticky a účelne. Nesmie v nej chýbať písací stôl, pri ktorom sa dá pohodlne pracovať s počítačom, kvalitná posteľ, ktorá zaručí zdravý spánok a úložný priestor na všetky veci, ktoré potrebuje váš tínedžer uskladniť. V izbe by však stále malo ostať dosť miesta na cvičenie, umeleckú tvorbu a koníčky. Prinášame vám niekoľko inšpirácií, ako môže vyzerať takáto multifunkčná študentská izba.

Študentská izba v drevenom vzhľade s praktickou rohovou skriňou

Pri zariaďovaní študentskej izby myslite na to, že vyberáte nábytok, ktorý má vydržať mnoho rokov. Po tom, ako sa vaše deti odsťahujú z domu, ich miestnosť môže plniť funkciu hosťovskej izby. Je vhodné zamyslieť sa nad tým, aký nábytok sa ľahko kombinuje a svojím dizajnom vyhovuje aj dospelým ľuďom. Toto kritérium najlepšie spĺňa sektorový nábytok v drevenom vzhľade, s množstvom variabilných prvkov, ktoré spolu ladia.

Zostava nábytku do študentskej izby v kombinácii dreva a antracitovej farby sa výborne kombinuje s farebnými stenami a doplnkami. Atraktívnym bonusom je rohová skriňa, do ktorej sa zmestí oblečenie aj športové potreby.

2

Menšia izba so šikovným poschodovým nábytkom

Ak je izba vášho potomka malá, prípadne sa o ňu delia dvaja študenti, vhodná voľba nábytku je veľmi dôležitá. Poschodový sektorový nábytok pomôže efektívne využiť priestor a rozdeliť izbu na zóny. Praktická poschodová posteľ, ktorej súčasťou je šatníková skriňa a písací stôl, vám umožní ušetriť v izbe miesto.

Elegantná biela poschodová posteľ so zabudovanou skriňou, stolíkom a poličkami sa ľahko kombinuje so zvyškom nábytku. Do študentskej izby je vhodná aj originálna poschodová posteľ so schodíkmi, ktorú možno využiť ako praktickú komodu.

3

Vzdušná študentská izba s priestorom pre televízor

Ak sú priestorové možnosti pre študentskú izbu veľkorysejšie, môžete ju zariadiť nižším nábytkom (nie až po strop) a nechať v nej dostatok priestoru pre pohyb a pozeranie televízie z pohovky alebo sedacieho vaku na koberci. Sektorový nábytok do študentskej izby v bielej farbe pôsobí ľahko a vzdušne.

4

Izba zariadená v optimistických farbách

Nie každý tínedžer sa uspokojí s izbou zariadenou v „rozumných“ neutrálnych farbách. Ak je nábytok pre vášho študenta príliš fádny, namiesto požadovaného efektu, ktorým by mala byť zlepšená koncentrácia pri učení, môže byť naopak príliš utlmený, unudený z neinšpirujúceho prostredia. V takom prípade vám odporúčame zariadiť študentskú izbu v pestrejších „jarných“ farbách ako sú žltá, zelená či oranžová a k farebným stenám pridať sektorový nábytok v optimistických farbách, ktoré sa páčia vášmu dospievajúcemu dieťaťu.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do detských a študentských izieb, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.