Najčastejšie otázky pred kúpou nábytku a odpovede na ne

Každý kto stojí pred otázkou ako najvýhodnejšie no zároveň kvalitne nakúpiť nábytok, ktorý práve potrebuje, možno ocení tento článok. Práve v ňom, sme sa pokúsili zhrnúť najčastejšie otázky od našich zákazníkov a odpovede na ne.

 

Mám dostatok priestoru?

  • niektorí zákazníci často zabúdajú na to, koľko majú v skutočnosti priestoru v obývacej izbe pre sedačku alebo v spálni pre posteľ. Tým sme chceli povedať, že netreba zabúdať a podceňovať otázku miesta, ktoré máte k dispozícii. Miestnosť je potrebné vopred starostlivo premerať. Aj keď sa vám vybraný kus nábytku veľmi páči a nevyhovuje vám rozmerovo, netreba zúfať a kupovať za každú cenu. Preplnené miestnosti a izby by ste určite nechceli. Momentálny trh ponúka dostatočné množstvo variantov a rozmerov nábytku.

  • ďalej je dobré premerať šírku dverí, ktoré máte v dome či byte, aby ste so sedačkou alebo iným veľkým kusom nábytku neostali nepríjemne prekvapený stáť za dverami.

                                MODENA_galeria_1

 

Fotka vs realita. Ako veľmi sa líšia?

  • u ponúkaného tovaru sa snažíme o čo najvernejšie vyobrazenie jednotlivých kusov nábytku. V minulosti to bolo s kvalitou fotografií nie veľmi ružové a často dochádzalo ku skresleniu materiálov alebo farieb. No dnes sú fotky a obrázky detailnejšie a vyobrazujú tovar veľmi verne. Preto sa zákazník nemusí obávať, keď si objedná nábytok, že mu ho dovezieme v inej farbe.

  • samozrejme pokiaľ má zákazník možnosť, je najvhodnejšie prísť si nábytok pozrieť osobne. Nie vždy je možné na fotke zachytiť všetky detaily, napríklad kovanie, vnútornú dispozíciu, štruktúru poťahových materiálov a podobne.

                                                NEBRASKA_NE_07_blog

 

Je tovar kvalitný?

  • ako každý zodpovedný predajca, ktorý chce u zákazníkov dosiahnuť najvyššej spokojnosti, tak aj my chceme, aby náš zákazník nebol sklamaný a s objednaným tovarom bol spokojný. Výrobcov nábytku je dnes veľké množstvo a práve preto sa snažíme po dlhoročných skúsenostiach s nimi, vyberať tých najkvalitnejších a najspoľahlivejších.

  • kvalita sa samozrejme odvíja aj od ceny, tým nechceme naznačiť, že lacnejší kus nábytku nie je kvalitný. Chceme poukázať na to, že pri lacnom nábytku treba počítať napríklad s menšou hrúbkou lamina, nábytok nemá ABS hrany, a ďalšie prvky, ktoré zahŕňa drahší nábytok.

         

                                        SNOW_spalna_1

Akú farbu zvoliť?

  • skôr ako začnete so zariaďovaním, zamyslite sa, či ide o veľkú alebo malú miestnosť, svetlú alebo tmavú. Do menšej izby vyberajte svetlejšie odtiene, vo veľkej izbe môžu byť pokojne aj tmavšie farby. Samozrejme treba brať ohľad aj na farby, ktoré už v miestnosti máte. Aby nepôsobili s nábytkom chaoticky. Ak si neviete rady ako správne vybrať a zladiť, skúste si pozrieť niektoré inšpirácie interiérových dizajnérov alebo samotné fotky našich produktov, ktoré sú skoro vždy umiestnené v už hotových interiéroch.

  • k správnemu výberu sa preto snažíme aj o detailné fotky jednotlivých materiálov, z ktorých je nábytok vyrobený – lamináty, masív, látky, farebné prevedenia, …

 

Angel_11_blog                                       

Aký materiál zvoliť pre sedačku?

  • táto otázka je u našich zákazníkov veľmi častá a samozrejme dôležitá. Netreba sa nechať poblúzniť vzhľadom sedačky, ktorá vám hneď padne do oka. Je potrebné dobre si premyslieť ako a kto všetko bude vašu sedačku používať. Napríklad ak máte domáce zvieratko, treba zvoliť látku, v ktorej sa nebude zadržiavať jeho srsť. Ekokožu a kožu ľahko poškriabu. Pri deťoch je zase dobré mať sedačku s ľahko umývateľným a vodeodolným materiálom.

  • ak kupujete sedačku na dlhšiu dobu a nielen na príležitostné sedenie, ako napríklad do kancelárie, pracovne a pod., je určite na mieste zvoliť aj kvalitný poťahový materiál. Práve od neho sa odvíja doba, ktorú budete sedačku používať. Najobľúbenejším materiálom a zároveň aj najspoľahlivejším je látka. Látka čím hrubšia tým lepšia. Predídete jej napínaniu, vlneniu alebo nebodaj páraniu.

  • veľké množstvo sedačiek dnes výrobcovia vyrábajú v ekokoži alebo v kombinácii ekokoža / látka. Skúsenosti zákazníkov s ekokožou nie sú práve najpozitívnejšie. Ekokoža má veľmi krátku životnosť, aj keď sa ju budete snažiť udržiavať rôznymi prípravkami, po nejakej dobe predsa povolí – v šití, vo farebnosti, bude sa šúpať, praskať a môžeme pokračovať. Kombinácia látky a ekokože už nie je taká nebezpečná, pokiaľ máte látku na miestach, ktoré sa najviac využívajú na sedenie.

  • najdrahším a zároveň prírodným materiálom je koža. Tá pôsobí na pohľad veľmi atraktívne a má aj dlhú životnosť. No tiež je potrebné udržiavať ju.

                  Latky_blog

Ďalším vašim častým otázkam sa budeme venovať nabudúce.