Typy na vkusnú a zároveň praktickú predsieň

Predsieň je vstupom do nášho domova, preto by nám malo na jej vzhľade záležať a nepodceňovať ju. Mala by byť na pohľad pekná a dokonalo zladená so zvyškom zariadenia v našej domácnosti, keďže prvý dojem vždy rozhoduje a je dôležitý. Musí byť zároveň aj praktická s dostatkom odkladacích priestorov pre topánky, vrchné odevy, dáždniky a podobne.  

Predsieň by v obývanejších, ale aj nových domácnostiach, mala byť priestorom, ktorý svojím štýlom a zariadením plynule nadväzuje na ďalšie miestnosti. Je dôležité vybaviť ju a zariadiť takým nábytkom a prvkami, aby bola skutočne využitá, praktická a všetko bolo po ruke.

Keďže je vstupnou bránou do bytu, či domu je zároveň vašou vizitkou. Uvidia ju aj tí, ktorí nepôjdu ďalej.

 

MILANO_garderoba01

 

Botník – nesmie chýbať

 

Dôležitým prvkom predsiene je vždy botník. Je jej neodmysliteľnou súčasťou, pretože topánky a sezónnu obuv máme všetci. A najvhodnejším úložiskom je práve botník. Jeho veľkosť, ktorú si vyberiete, je samozrejme ovplyvnená najmä počtom členov v rodine alebo aj milovníkmi topánok.

Malý a preplnený botník, z ktorého nám obuv priam vypadáva, vôbec nepôsobí esteticky. Mal by byť preto dostatočne veľký a z kvalitného materiálu, keďže obuv býva veľakrát premočená z daždivého počasia alebo znečistená, tak aby aj jeho údržba bola jednoduchá.

Niektoré modely ponúkajú otvorené police bez alebo s možnosťou sedenia, kde sedenie ocenia najmä straší ľudia, ale aj návšteva. Praktickejšie na rozmer sú vyklápacie botníky alebo vysoké a úzke botníkové skrine, ktoré nezaberú toľko miesta a aj napriek tomu poskytujú dostatok priestoru.

 Botniky

 

Skriňa alebo vešiak?

 

Predsieň pôsobí uprataným dojmom, ak nie sú na očiach odevy. Najväčší úžitok poskytujú skrine vyrobené na mieru. Ak si ich však kvôli priestoru nemôžete dovoliť, zakúpte si vešiakovú stenu, skriňu alebo stojanový vešiak, ktoré vám tiež poslúžia. Skriňa je určite lepšou voľbou, nakoľko odevy, ktoré máte v nej umiestnené sú schované pred prachom a zvedavými očami, tým predsieň pôsobí estetickejšie. Pre návštevu poslúži aj stojanový vešiak či vešiakový panel. Praktické sú aj celé predsieňové zostavy, kde máte všetko v jednom – skriňu, vešiaky, zrkadlo a aj botník.

 

Predsien_Maja

 

Zrkadlo

 

Zrkadlo v predsieni je praktickou a dôležitou súčasťou. Jeho funkcia spočíva najmä v kontrole vzhľadu pred odchodom, či je všetko v poriadku a tak ako má byť, čo sa týka vášho výzoru, no určite pozitívne pôsobí aj pri optickom zväčšení samotného priestoru. Môže byť zavesené na stene alebo byť súčasťou predsieňovej skrine, či predsieňovej steny. Zrkadlo môže príjemne oživiť predsieňovú miestnosť svojími rôznorodými tvarmi, veľkosťami a umiestnením.

 

Predsien_Linate

 

Naše typy

 

Nie všetky predsiene sú dostatočne obdarované prirodzeným svetlom, ktoré je veľmi dôležité pre príjemný dojem. V takom prípade vám bude dobrým pomocníkom napríklad svetlá podlaha, steny alebo samotný predsieňový nábytok. Dobrým nápadom sú aj presklenné vchodové dvere.

Ak si potrpíte na rodinnej atmosfére, vtedy môžete použiť rôzne ďalšie doplnky v hravých farbách ako sú koberčeky, ktoré vám spríjemnia príchod domov a zohrejú bosé nohy v studených dňoch. Ďalej rôzne obrazy, tapety, obklady alebo nálepky.

 

Predsien_Provensal